Dream Cup World a Nemzeti Sportcsarnokban!
2019. december 06. 21:47

Dream Cup World a Nemzeti Sportcsarnokban!
A Magyar Karate Szakszövetség, a Stabilitás Sport Promotion szervezésében, az elmúlt években megrendezett nagy sikerű őszi karate programsorozatot követően, idén is nagyszabású rendezvénysorozatot szervezett Budapesten, amely egy nemzetközi karate csapatverseny illetve egy családi sportnap és bemutató show keretében színvonalas programot biztosított a versenyzők, a fiatalok és a családok részére.

A Dream Cup World – Team Karate Championship – 2019 – elnevezésű nemzetközi karate csapatbajnokság a hétvégén Budapesten, a Nemzeti Sportcsarnokban, ifjúsági, junior, felnőtt és masters kategóriákban, kata (azaz formagyakorlat) és kumite (azaz küzdelem) versenyszámokban került lebonyolításra, mely versenyszámok eddig együtt még soha nem kerültek megrendezésre a nemzetközi karate szervezet égisze alatt, ami sportdiplomáciai szempontból nagy sikernek számít.

Shihan Koen Scharrenberg, az Európai Karate Szervezet elnöke, és a Karate Világszervezet alelnöke elmondta: rendkívül örül annak, hogy Magyarországon egy új kategória, a csapatküzdelmi versenyszám került bevezetésre a nemzetközi versenyrendszerbe, és bízik benne, hogy a nemzetközi szervezet vezetőségének támogatásával hamarosan csapat-világbajnokságot rendezhetünk Budapesten.

Dr. Garamvölgyi László, a verseny fővédnöke beszédében elmondta: a versenyen keresztül erősödik a karate társadalom számára fontos értékeinek közvetítése, mint tisztelet, fegyelem, kitartás, akaraterő, és kiemelte a karate közvetett bűnmegelőző szerepét is.

Dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke kiemelte, hogy jó érzés volt hallani a karate himnuszát, amelyre egykor versenyzőként ő is bevonult, továbbá méltatta a verseny csapatépítő hatását, mely fontos szerepet tölt be a különböző szervezetek közös együttműködésében.

A versenyen látványos formagyakorlatokat és parázs csatákat láthattak a nézők, elsősorban a spanyol, ukrán és a magyar versenyzők között, akik a legtöbb érmet szerezték a bajnokságon.  A csapatbajnokságon érezhető volt az a csapatszellemet, összetartást erősítő hangulat, ami miatt a hazai és nemzetközi vezetők fontosnak tartják bevezetni hivatalos versenyszámként ezt a verseny-kategóriát is, amellyel kapcsolatban Scarrenberg elnök kifejezte szándékát és támogatását egy világbajnokság formájában történő budapesti megrendezésű verseny lehetőségére is a jövőben.

A karate 2020-ban Tokióban először kerül olimpiai programba, melynek hazai és nemzetközi népszerűsítésében kiemelt szerepet tölt be a karate gyakorlásának és versenyrendszerének, személyiségfejlesztésben elért eredményeinek társadalmi szintű bemutatása, a fiatal sportolók lehetőségeinek segítése, melyben minden hazai rendezésű nk-i versenynek kiemelt szerepe van.

Forrás, fotó: Magyar Karate Szövetség

Küzdősportban támogatónk a profight.hu