Évzáró a Békés Megyei Sportszövetségnél
2013. január 07. 20:42

Évzáró a Békés Megyei Sportszövetségnél
Ülést tartott Békéscsabán, a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete, amely Békés megye sportéletének egyik motorja. Huszonnégy megyei sportági szövetséget tömörít, szervezi megyei bajnokságait, rendezvényeit. Megszervezi a különböző sportágak edzőképzését is, sőt. Más megyék sportszakember képzéséből ismét jelentős részt vállal.
Profight: Karate ruhák széles választéka!

Ebben a szervezetben tevékenykedik az ország egyik legrégibb harcművészeti szervezete, a Békés Megyei Harcművész Szövetség is, amely 1984-ben alakult meg.
A szervezet elnöksége évzáró ebéden, elnökségi ülés keretében értékelte az évet. Ahogyan Marik Lászlóné Elnök Asszony beszámolójából kiderült, nem könnyű évet zártak a szövetségek. Az elsődleges probléma a forráshiányból adódott, illetve abból, hogy nem tisztázódott, ki támogassa a megyei szövetségek munkáját. Kisebb csoda, hogy az év elején betervezett sportesemények, versenyek nagy részét a szövetségek ennek ellenére lebonyolították, ami nagy sikert jelet. Ugyanez a sikeres tevékenység jellemezte a sportszakemberek képzését is, és ami a mai viszonyok közt nagyon fontos, a végzett edzők 96 százaléka el tudott csapathoz, szakosztályhoz helyezkedni, vagyis használni tudta frissen szerezett diplomáját. A Marik Lászlóné szervezte képzés évek óta igényesen oktatja a jövő edzőit és számos kiváló tréner került ki az iskolapadból a hosszú évek alatt.

Körvonalazódott a jövő is. Várakozással tekintenek a szövetségek a Magyar Olimpiai Bizottságnak a megyei sportszervezeteket érintő irányvonala felé is, hiszen ennek a nagy múltú ernyőszervezetnek - több mint húsz éve működik eredményesen - nem mindegy, folytatni tudja e fontos, a megyei sportéletet meghatározó tevékenységét.


Gregor László