Két napos aikido szeminárium Békéscsabán
2012. június 24. 18:35

Két napos aikido szeminárium Békéscsabán
Békéscsaba a harcművészetek egyik hazai fellegvára. A VI. danos Gregor László mellett olyan fantasztikus mesterek dolgoznak itt, mint az V. danos Verebics Hajnalka, aki két napos szemináriumot tartott, ennek részleteiről olvashatnak a következő sorokban.
A Békéscsabai József Attila Lakótelepi SE Aikido Szakosztálya évek óta színvonalasan tevékenykedik Dobóvári Erik I.DAN vezetésével. A szakosztály szakmai instruktora Verebics Hajnalka V.DAN, a Kelenvölgyi és Gazdagréti Aikido Klub vezetőedzője, egyben a Nipppon Seibukan Akadémia magyarországi csoportjának aikido vezetője, aki legendás hírű édesapjától Verebics Antaltól „örökölte" annak halála után a csoport segítését, és ennek maximálisan meg is felel. A hét végi szemináriumon hibajavítás, vasárnap pedig vizsgáztatás történt. A két nap alatt több mint 40 résztvevő mélyülhetett el az aikido rejtelmeiben a csabai és a mezőberényi csoportból. A szemináriumot meglátogatta Gregor László VI.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség és a Nippon Seibukan Dojo magyarországi vezetője.

Verebics hajnalka (V. Dan) Aikido
Verebics Hajnalka munka közben...

Verebics Hajnalka meg volt elégedve a csoport fejlődésével. Az edzés két részre volt osztva az első felében a kezdők és a gyerekek kaptak nagyobb figyelmet, majd a második felében a haladók segítése volt a cél. A tábor módot adott kijavítani azokat a kisebb hibákat, amelyeket tapasztalt. Amúgy országosan hat csoport tartozik a szakmai felügyelete alá, ezek a csoportok ugyanolyan a színvonalat érték el. Óriási energiát igényel a saját klub, a támogatott klubok, a magánélet, a munkahely összeegyeztetése, de idáig sikerült. A békéscsabai klub is évek óta egyenletesen fejlődik. Verebics Hajnalka mester beszélt a nemsokára megrendezésre kerülő nyári edzőtáborról is. A tábor vezetője az angol Shihan Michael Narey VIII.DAN aikido nagymester lesz, akivel nagyon korrekt a kapcsolat, és akit több, .mint húsz éve ismer. A nyári tábor, amely augusztus 2-5 között kerül megrendezésre nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várnak. A táborban csoportbontással történő oktatás és hibajavítás is lesz. A táborban övvizsgát tehetnek az arra felkészültek Narey mesternél.

A sikeres két napot egy jó hangulatú ebéd és beszélgetés, kisebb „buli" zárta le, jeléül annak, hogy nem csak a harcművészetben, hanem a barátságban is erős a Lakótelepi SE Aikido csoportja.

 

 

Gregor László, K.T.