Kiemelt sportág lett a karate!
2018. február 09. 11:37

Kiemelt sportág lett a karate!
Bekerült a karate a kiemelt sportágak közé – jelentette be Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Magyar Karate Szakszövetség tavalyi évet értékelő és az idei esztendőt megnyitó rendezvényén, ahol a 2017-es sikerek részeseit is díjazták.

A magyar karate nagyon sikeres évet zárt 2017-ben – hangsúlyozta köszöntő beszédében Dr. Szabó Tünde. Hozzátette: a sportág hazai képviselői teljesítményükkel eddig is felhívták magukra a világ figyelmét, és látni lehet, hogy az évről évre növekvő eredmények mit jelentenek fejlődésekben, fejlesztésekben, akár a támogatási összegekben.


„A karate eddigi kiemelkedő teljesítményének köszönhetően kivívta a lehetőséget, hogy bekerüljön a kiemelt sportágak körébe, így a szövetség mostantól a kiemelt sportágfejlesztési támogatás segítségével folytathatja a korábbi évek kiváló munkáját” – mondta Dr. Szabó Tünde.

Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy a karate 2020-ban Tokióban történetében először szerepel az olimpián, a sportági szakszövetség célja pedig, hogy magyar versenyző is képviselje hazánkat az ötkarikás tornán.

Dr. Mészáros János, az MKSZ elnöke megjegyezte: a 2013-ban nagy sikerrel megrendezett budapesti Európa-bajnokság óta minden évben történt jelentős előrelépés a sportág háza táján, és reméli, hogy ez a folyamat kitart a tokiói olimpián túl is. Megemlítette, hogy megindult a szakedző képzés, hogy a karate a testnevelés órák keretében bekerült a közoktatásba, és arra is kitért, hogy a szövetség megpályázza a 2022-es világbajnokság megrendezését.

evertekeloharspatakiDr. Szabó Tünde gratulál Hárspataki Gábornak

Az évértékelőn díjazták a tavaly a sportág legrangosabb versenyein – a Világjátékokon, a felnőtt Európa-bajnokságon, a korosztályos vb-n és Eb-n, az egyetemi Eb-n, illetve a világkupákon – kimagasló eredményt elért sportolókat és edzőiket.

Az eseményen jelen volt a hétvégi, Szocsiban megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon az U21-esek között ezüstérmet nyert Tamás Ferdinánd és Czagány Dóra, valamint a junior bronzérmet szerzett Nguyen Hoang An.

Kalmár Árpád

Küzdősportban támogatónk a profight.hu.