MMA és pusztakezes viadal a szombati Eger Kupa programjában
2011. október 19. 20:22

MMA és pusztakezes viadal a szombati Eger Kupa programjában
Egerben randevúznak a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet kempósai szombaton, ahol az Eger Kupa Nyílt Felnőtt és Junior Harcművészeti versenyt rendezik. Az esemény legnagyobb érdeklődéssel várt versenyszámai közt szerepel az MMA és a pusztakezes viadal.
2011. október 22-én, reggel 9 órától rendezik a hevesi megyeszékhelyen, Egerben a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet egyik rangos versenyét, az Eger Kupát. A délelőtti programban kapott helyet a Grappling és a „B" viadal. Délután előbb az „A" és a pusztakezes Viadal, valamint az MMA selejtezőit tartják, 14 órától pedig a döntők következnek. Az eredményhirdetésre 17 órától kerül sor.

 

Eger Kupa
Eger Kupa

Renshi Papp Valér (4. dan), a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportszervezet elnöke arra számít, hogy nagy lesz az érdeklődés a verseny iránt, és az ország szinte valamennyi ZBKK klubjából indulnak majd kempósok. Továbbá a verseny nyílt jellege miatt idén is számít más stílusok sportolóira a vezető, aki hozzátette: a tapasztalatok alapján az Eger Kupát különösen komolyan veszik a sportolók, éppen ezért kemény, kiélezett küzdelmek várhatóak szombaton.

Eger Kupa
Kesztyűs viadal

Az Eger Kupát a szokásoknak megfelelően a helyi Bushido Agria Kempo Karate SE rendezi. A klub részéről Nagy Ferenc Jácint főszervező elmondta, immár hatodik alkalommal tartják meg a mostanra komoly hagyománnyal rendelkező kupát. A szervező hozzátette: ebben az évben a helyi klub fennállásának tíz éves jubileumát ünnepli, ami számukra egyfajta visszaigazolást ad arról, hogy megfelelő szakmai munka folyik Egerben. Nagy Ferenc Jácint úgy gondolja, hogy legalább öt-hat harcművészeti stílus sportolói vesznek majd részt a kupán, ezzel is színesítve az indulói repertoárt.

Eger Kupa
"Nők egymás közt" - földharc

                                                                              Pecsuvácz Péter