Nagy Botond aranyérmes lett az egyetemi Európa-bajnokságon!
2019. augusztus 05. 16:19

Nagy Botond aranyérmes lett az egyetemi Európa-bajnokságon!
Nagy Botond arany-, Sterck Laura és Klement Kármen pedig bronzérmes lett az Európai Egyetemi Sportszövetség, az EUSA küzdősport Európa-bajnokságának karate versenyén Zágrábban.

Férfi formagyakorlatban a sportág olimpiai debütálásán, a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon való részvételért hajtó Nagy Botond a selejtezők során három fordulóból is sikerrel lépett tovább. Mivel a harmadik körben a KSI versenyzője a mezőnyből a legmagasabb pontszámot érte el, így a fináléba került. A szombat délutáni döntőben Nagy Botond meggyőző produkcióval múlta felül a szlovák Smoligát.

A nőknél a szintén a jövő évi olimpiára aspiráló Sterck Laura ugyancsak három fordulón túljutva harcolta ki a bronzmérkőzést, ráadásul a második körben magasabb pontszámot ért el, mint a többszörös korosztályos Európa-bajnok, későbbi döntős olasz D'Onofrio. A harmadik helyért vívott mérkőzésen aztán az MTK katása magabiztosan nyert a spanyol Vega ellen.


sterck laura edzjvel bchler zsolttal

Küzdelemben a nők 50 kg-os súlycsoportjában Klement Kármen három győzelemmel és egy vereséggel végzett a harmadik helyen. A Vasas sportolója a bronzmérkőzésen az ukrán Kmit ellen diadalmaskodott.

 

klement krmen

A többi magyar egyetemista közül férfi formagyakorlatban Forgács Tamás két, Szilágyi Gergő egy kört vett sikerrel. A nőknél Fábián Csenge az első fordulóban kilencfős mezőnyében ötödik lett, ezzel éppen nem jutott tovább.

Turák Péter
Küzdősportban támogatónk a profight.hu