Szeminárium Hanshi Kesic Bogdannal
2017. november 29. 12:17

Szeminárium Hanshi Kesic Bogdannal
Békéscsaba és szerbiai, vajdasági testvérvárosa, Nagybecskerek (Zrenjanin) több oldalú együttműködést alakított ki az évtizedek alatt, a mi a sportot érintő kapcsolatok ápolásában is megnyilvánul.

Annak idején így került kapcsolatba a békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület a vajdasági város karatésaival, s azzal a Hanshi Kesic Bogdan IX.DAN shotokan karate mesterrel, akit a magyarországi karatésok is jól ismernek. Kesic Bogdan mester a karate magyarországi kialakulásának hőskorában sokat tett a magyar karate élet beindításáért, szemináriumok szervezésével, több magyar nyelvű karate szakkönyv elkészítésével.

2017.11.19 607


Az utóbbi időben  Kesic Bogdan mesterrel  Békéscsabán a Lakótelepi SE goshinkai karate-do csoportja és a Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Egyesülete tart fenn szorosabb munka kapcsolatot. Ennek keretében került sor arra a szemináriumra, ami a „Shotokan karate nem csak shotokan karatésoknak” címet kapta, s amit Békéscsabán, a Kemény Gábor Szakgimnázium tornatermében tartottak meg. A kétszer másfél órás edzésre elkísérte Kesic Bogdan IX.DAN mestert az a Sensei  Goran Samolovac VI.DAN mester is, aki először oktatott Békéscsabán.

2017.11.19 583

A szerb mesterek nem voltak könnyű helyzetben, hiszen a nyílt szeminárium tematikáját úgy kellett kialakítani, hogy különböző tudásszintű, korú és különböző irányzathoz tartozó résztvevők egyaránt hasznos edzésmunkát tudjanak végezni. A shotokan karatésokon kívül ugyanis a goshinkai-karate, kick-boksz, ju-jitsu, kempo irányzathoz tartozók jöttek el. Nem csak Magyarországról (Nagykanizsa, Szeged, Kondoros, Füzesgyarmat, Orosháza) érkeztek érdeklődők, hiszen a szerbiai és romániai, temesvári érdeklődők részvétele nemzetközivé tette a szemináriumot. A karate kihon technikákon kívül kata gyakorlás, értelmezések (bunkai) , kendo gyakorlás, kés támadás védése tette sokoldalúvá a programot.

2017.11.19 153


A jó hangulatú szeminárium emléklapok átadásával zárult. A vendéglátók részéről Shihan Gregor László VII.DAN, a Békés megyei Harcművész Szövetség elnöke, a Nippon Seibukan Akadémia magyarországi helyettes vezetője egyeztetett Kesic Bogdan nagymesterrel a 2018 évi szakmai programról. A alapján a következő békéscsabai szemináriumra 2018. május 5-én szombaton kerül majd sor, előre egyeztetett programmal.

2017.11.19 135

Gregor László