Vizsgával zárult a szeminárium!
2011. október 20. 09:17

Vizsgával zárult a szeminárium!
A Budapesti Honvéd Küzdősport Centrumban tartották a hét végén azt a a tai-jutsu , nihon ju-jutsu szemináriumot, amelynek rendezője az Óbudai Jutsu Kai Kan S.E és a Nippon Seibukan Akadémia Magyarországi Képviselete volt. A patinás, bár meglehetősen viharvert látványt nyújtó helyszínt meglátogatta renshi Gregor László VI.DAN shidoin, a szervezet magyarországi képviselője és Gasparik.Róbert III.DAN titkár is.

Pospischil Tamás VI.DAN Ju-jutsu fuku-shidoin vezetésével 45 résztvevő gyakorolta a nihon tai-jitsu és nihon ju-jutsu technikákat jó hangulatban. A vizsgaanyagot is megismerhették a résztvevők, hiszen a kisebb fokozatúak övvizsgát tehettek a szeminárium végén.

Nihon Ju-Jutsu szeminárium
Pospischil Tamás fuku-shidoin

Mind a pusztakezes támadások elleni védekezés, mind a bot és a kés elleni védekezés és ellentámadás nagy sikert aratott a résztvevők körében.

Bot elleni technika
Bot elleni technika

Hat klubból és két országból jöttek a gyakorlatozók, hiszen Sensei Robert Göslbauer (Shito-Ryu karate-do 3.dan ) az Európai Kyusho Akadémia Ausztria Branch direktor 6.szintű oktatója vezetésével Ausztriából is jöttek érdeklődők. A foglalkozások nyíltak voltak, s így a ju-jutsun kívül shito ryu karate, kyusho-jitsu, All-Style Karate, kick-box, kyokushin karate irányzatokból jöttek az érdeklődők.

Renshi Gregor László
Renshi Gregor László

A jó hangulatú, egész napos gyakorlás végén okleveleket adtak át a résztvevőknek. A szervezők még több ilyen eredményes szakmai napot szeretnének megszervezni a jövőben. A Nippon Seibukan Akadémia magyarországi képviseletének tagjai a november 19-20-i temesvári nemzetközi szemináriumon bővíthetik ebben a formában tudásukat.

Egy kis móka is belefért...
Egy kis móka is belefért...

                                                                                    Gregor László