XVIII. WKF Karate Diákolimpia
2014. március 27. 20:59

XVIII. WKF Karate Diákolimpia
A XVIII. WKF Karate Diákolimpia megrendezésére 2014.02.23-án került sor a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban A versenyre 488 versenyző nevezett be az ország különböző általános és középfokú oktatási intézményeiből, iskoláiból.
A versenyt természetesen megelőzte egy alapos szervezői munka, és a Pesterzsébeten megrendezett "Happy Kids" Gyerek Verseny, ennek köszönhetően zökkenőmentesen zajlott le ez a nagy létszámú országos szintű verseny. A kiadott jegyek alapján elmondható, hogy összességében közel 1500 fő látogatta meg a versenyt, illetve fordult meg a csarnokban.

XVIII. WKF Karate Diákolimpia
Lány kata

Harsányi László a Seinchin Karate SE. elnöke köszöntötte a megjelent csapatokat és a vendégeket, majd Szabó József Úr, Szigetszentmiklós polgármestere üdvözölte a megjelent karatésokat, végül, de nem utolsósorban Dr. Mészáros János az MKSZ elnöke megnyitotta a versenyt. A megnyitó után a Magyarországi Goju-Ryu Karate Szövetség a kiemelkedő munkát végzett edzőit és versenyzőit elismerésben részesítette. Az elismeréseket Szabó József Szigetszentmiklós Város polgármestere és Dr. Mészáros János a Magyar karate Szakszövetség elnöke adta át.

XVIII. WKF Karate Diákolimpia
Fiú kata

A rendezvény jó hangulatban, és ami fő sérülésmentesen zajlott a résztvevők legnagyobb megelégedésére. A formagyakorlatok és a küzdelmek egy időben 5 küzdőtéren zajlottak, az eredményhirdetések, éremátadások folyamatosan zajlottak, így nem sok üresjárata volt a rendezőknek, a bíróknak és a versenyzőknek. A verseny méltó volt a hagyományokhoz, és ez a szervezők és a rendezők legnagyobb dicsérete.
Gregor László