CroCop Világbajnok – Hari lesérült
2013. március 16. 18:16

CroCop Világbajnok – Hari lesérült
Március 15.-én a 38 éves "Öregharcos" Mirko "CroCop" Filipovic történelmet írt hazai környezetben Zagreb-ban a K-1 WGP döntőjében. Ami nem sikerült neki igazi fénykorában, azt most pótolta ebben a kissé felhígult mezőnyben, de végül mégis világbajnokként vonulhat vissza.
Profight: Boxkesztyűk kiváló áron!

Az újjá alakult és még névsor szinten csak poraiból éledező K-1 World Grand Prix sorozat Horvátországban tartotta idei döntőjét, ahol szabadkártya segítségével sikerült beilleszteni a marokkói-holland rosszfiú, abszolút favoritnak számító Badr Hari-t valamint a Superkombat regnáló bajnokát az ukrán Pavel Zsuravljov-ot.

Azt nem lehet mondani, hogy a világ nyolc legjobb nehézsúlyú harcosa kvalifikálta magát a döntőre, de azért kezdésnek ez a mezőny sem volt rossz. Szabadkártya segítségével ringbe léphetett a magánéleti kálváriájából kikecmergő marokkói őstehetség Badr Hari, aki képességei alapján a világ talán egyik legjobb nehézsúlyú harcosa, valamint a másik K-1 sorozat, a Superkombat bajnok ukrán Pavel Zsuravljov is meghívót kapott, ami mindenképpen emelte a torna színvonalát. Kvalifikáció révén került a döntőbe a románok egyre jobb formát mutató harcosa Catalin Morosanu, az amerikai Jarrell Miller, a kiváló képességekkel bíró azeri, egykori Magyar Grand Prix győztes Zabit Samedov, a Surinami őserő Ismael Londt, az egyiptomi Hesdi Gerges, az ukrán Sergei Lascenko és a szintén beugró veterán bosnyák Dzevad Poturak.

Az este hazai szempontból legjobban várt fightere a 38 éves Mirko "CroCop" Filipovic volt, aki természetesen titkos esélyese volt a tornának, de azért azt senki nem gondolta volna, hogy ünnepelhet egy olyan mezőnyben, ahol Badr Hari is szorítóba lép. CroCop már volt döntőben hosszú pályafutása során, mégpedig az igazi hőskornak számító 1999-ben, amikor olyan harcosok feszültek egymásnak, mint Mike Bernardo, Musashi, Sam Greco, Jerome Le Banner, Andy Hug, Peter Aerts, Ray Sefo és a későbbi győztes Ernesto Hoost. A horvát a döntőben ugyan kikapott, de fantasztikus képességei már ott is megmutatkoztak. Aztán később felhagyott egy időre a K-1-gyel (közel 10 évre), hogy aztán az akkori sztár MMA ligában a Pride majd a UFC-ben folytassa a harcot több-kevesebb sikerrel, hogy pályafutása végén visszatérjen a K-1 világába és világbajnokként búcsúzzon a mezőnytől.

A torna első meccsén a pótmérkőzésen (ha esetleg lesérül valaki) a bosnyák Dzevad Poturak pontozással legyőzte az ukrán Sergei Lascenkót, majd következtek a nyolcas finálé mérkőzései.


K-1 WGP: Zsuravljov vs. Morosanu

Az ukrán Pavel Zsuravljov egyhangú pontozással egy izgalmas meccsen legyőzte a román "állat" Catalin Morosanut. CroCop vitatható döntéssel győzött az amerikai Jarrell Miller felett (tehát elég döcögősen indult a torna horvát szemszögből), majd jött a várva-várt Badr Hari meccs Samedov ellenében és a marokkói nem hazudtolta meg önmagát hiszen szépen felőrölte az azerit, de a vége így is katasztrófa lett. Hari győzelme a lábközépcsontjába került, így a marokkói ismét világbajnoki cím nélkül maradt és kénytelen volt visszalépni a további küzdelmektől. A surinami Ismael Londt szolgáltatta a torna első TKO-ját egy repülő térd rúgást követően nyert Hesdy Gerges ellen.


K-1 WGP: Hari vs. SamedovK-1 WGP: Londt vs. Gerges

Az elődöntőben CroCop egyhangú pontozással verte a Superkombat bajnok Zsuravljovot, majd a Hari helyett beugró Poturak kapott egy TKO-t a Londt-tól, aki ezzel már második idő előtti győzelmét könyvelhette el ezen az estén.

Így a döntőben a hazai kedvenc CroCop és a surinami származású, kiváló felépítésű és technikájú Ismael Londt került. Az első menetben inkább csak tapogatóztak a harcosok, de CroCop-nak volt egy látványos kéz rohama, ami talán elégnek bizonyult az etap megnyeréséhez. Aztán a második menetben a horvát elővette védjegyének számító fejrúgását, amitől Londt szépen megrogyott és számolni is kellett rá. Utána CroCop rutinosan fogásokkal húzta az időt és ezzel behúzta a második menetet is. A záró menetben Londt beindította a végső rohamokat, de már nem tudta megfordítani a mérkőzést, így most meg kellett elégednie egy döntős ütközettel.


K-1 WGP döntő: CroCop vs. Londt

A vége szenzáció! A 38 éves Mirko "CroCop" Filipovic világbajnok a K-1 WGP 2012-es (pótolt) fináléjában!

WGP, NYOLCAS DÖNTŐ, ZÁGRÁB, MÁRCIUS 15.
NEGYEDDÖNTŐ
Pavel Zsuravljov (ukrán)- Catalin Morosanu (román) pontozásos győzelem
Mirko Filipovic „Cro Cop" (horvát)-Jarrell Miller (amerikai) p. gy.
Badr Hari (marokkói)-Zabit Samedov (azeri) p. gy.
*Dzevad Poturak (bosnyák)-Sergei Lascenko (ukrán) p.gy.
Ismael Londt (suriname-i)- Hesdi Gerges (egyiptomi) TKO, 3. menet
*Eredetileg presztízsmeccs.
ELŐDÖNTŐ
Cro Cop-Zsuravljov p. gy.
Londt-Poturak TKO, 2. menet
DÖNTŐ
Cro Cop-Londt p. gy

K.T.