Döntőben a kondorosi kick-boxosok!
2020. május 29. 14:49

Döntőben a kondorosi kick-boxosok!
Elindult az online kick-boksz formagyakorlat verseny értékelési szakasza. Érkeznek az első eredmények. Persze, ahogyan az életben sem annyira egyszerű az ilyen természetű munkavégzés, ugyanúgy nem könnyű az online bíráskodás sem. A bíráskodást bonyolítja, hogy itt nincs olyan természetű hibázás, mint a normás versenyeken, itt nem ejtik el az eszközt, lévén, hogy mindenki a legjobb felvételét küldi el.

Hogyan is állnak most a kondorosi kick-boksz versenyzők ebben a nemzetközi megmérettetésben?

Petrovszki Márton a fegyveres creativ formagyakorlatban alulmaradt a mexikói Medrano Leyva Martin Fernando ellenében. Amúgy feltűnő, hogy milyen nagy számban indulnak a közép-amerikai országok versenyzői. Lázár Noel viszont továbbjutott Jose Pablo Velasquez (Guatemala) ellen és így döntőbe jutott. A fináléban a mexikói Oliver Robles Pompa lesz az ellenfél.KpkivgsJPG3Egy szem leány indulónk, Laurinyecz Emma nem jutott be a fegyveres formagyakorlat kategóriában, a 3:2 arányú vereség szoros, véleményes produkciót mutatott a mexikói Aislin Sharon Leyva Barrera ellenében. A kondorosi kislány viszont visszavághat a Creativ formagyakorlat kategóriában, hiszen ott Ők ketten döntőznek. A zenés formagyakorlatban szintén fináléban van, az ellenfél az ír Emy Ledwigde lesz majd.KpkivgsJPG4

A Kondorosi kick-boksz Klub edzője: Litauszki László Mester így látja a nemzetközi versenyt: „Az E tournament egy nagyon jól megszervezett online verseny. Összefogja a világ formagyakorlatos mezőnyét és versenyzési lehetőséget biztosít. Olyan versenyzők ellen is lehet versenyezni, akikkel nagy valószínűséggel csak egy világbajnokság keretein belül találkozhatnánk. Nagy hátránya viszont az, hogy a bírák pontjait nem látjuk, csak az eredményt. Sokat lehetne tanulni abból, ha a bírák által adott pontokat, pontlevonásokat láthatnánk, így fordulóról-fordulóra csiszolódhatnának a gyakorlatok. Az egyesületből három versenyzőnk hét(!) gyakorlattal indult el a versenyen, ami nagy kihívás elé állított bennünket, rengeteg gyakorlás van mögöttünk, sokat változtattunk a gyakorlatokon fordulóról-fordulóra. A gyerekek fantasztikus munkát végeztek, a kitartásuk, hozzáállásuk, elhivatottságuk példaértékű. Végleges eredmény csütörtök délre várható.”

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu