Elit mezőnyben is kiválóan szerepeltek a magyar kick-bokszosok
2014. május 07. 20:45

Elit mezőnyben is kiválóan szerepeltek a magyar kick-bokszosok
Hétvégén Norvégiában, Oslóban rendezték azt a meghívásos nyolcas full-contact viadalt, ahová a magyar válogatott versenyzők közül 3 férfi és két női versenyzőnk kapott meghívást. A kiírás értelmében a Norvég Kick-boksz Szövetség minden súlycsoportba nyolc versenyzőt hívott meg abból a célból, hogy egy szűkített, de válogatottan erős mezőnyben eldöntsék, ki tudja megszerezni a győzelmet. VB és EB érmes versenyzők két napon keresztül mérkőztek egymással, hogy megszerezzék a dicsőséget.
A magyar csapat három rutinos versenyzője Görbics Gábor, Laszák Zoltán és Brunner Boglárka mellett dr. Megyeri Csilla és a 18 éves Elszaszer Dávid alkotta a magyar csapatot. A kiváló hangulatú és végig sportszerűen korrekt bíráskodás mellett szikrázó csatákat láthatott a szakmai közönség. Görbics Gábor a Harcművész Világ Játékok győztes versenyzője hozta a tőle elvárt formát, első mérkőzésén, az első menet feltérképező, kiegyenlített küzdelme után átgázolt ellenfelén. A döntőbeli ellenfele a nagy rivális Milto Galarreta norvégbajnok volt, aki nehéz ellenfélnek bizonyult. Fej - fej mellett haladtak, de végül Gábor diadalmaskodott.

Görbics Gábor győzelme
Görbics Gábor győzelme

Laszák Zoltán a VB bronzérmes Szigetszentmiklós -Tököl SE versenyzője első mérkőzését a brazil Adriano Amorin harcossal vívta. Végig izgalmas és színvonalas mérkőzésen, Zoltán 3:0 arányú pontozással győzött. Ebben a 71 kg-os súlycsoportban indult a Szigetszentmiklós -Tököl SE másik, ifjú versenyzője, Elszaszer Dávid is, aki az olasz Matteo Calzuola ellen aratott 3:0 arányú győzelmet és ezzel nagy meglepetést okozott a világ elitjéhez tartozó versenyzők és edzők között egyaránt.

A hölgyek között Dr. Megyeri Csillának most nem sikerült ilyen jól a bemutatkozás ő nem jutott tovább.
Brunner Boglárka viszont első mérkőzését nagy önbizalommal és óriási átütőerővel kezdte, végig nála volt az irányítás és 3:0 arányú pontozással győzött német ellenfele ellen.

Brunner Boglárka győzelme
Brunner Boglárka győzelme

Szombaton ismét jó napot fogott ki a két szigetszentmiklósi versenyző, mivel a világ legerősebbjének tartott orosz ellenfelekkel kellett megmérkőzniük a döntőbe jutásért. Elszaszer Dávid 2:1 arányú, Laszák Zoltán pedig 2:0 arányú pontozással zárta a döntőbe jutásért vívott mérkőzését Shakhmar Aliev, illetve Aleksandr Ugrumov ellen. Mindkét fiú gladiátori teljesitményt nyújtott. Laszák Zoltán boldogan nyugtázta a győzelmét, mivel megtört az orosz ellenfelek elleni rossz mérlege.

Laszák Zoltán és Elszaszer Dávid a dobogó első két fokán
Magyarok a dobogó két legfelső fokán

Elszaszer Dávid győzelme Aleksandr Ugrumov orosz ellenfele felett nagy szenzáció volt a tornán. Dávid 18 éves kora ellenére komoly taktikai fegyelmezettség mellett keménységben is megállta a helyét. Így mind a két ágról Szigetszentmiklós-Tököl SE. versenyző jutott be a döntőbe, ilyen még nem fordult elő a ring harcban. A végső sorrendben Laszák Zoltán az első, Elszaszer Dávid a második helyen végzett.

A Titán SE. két döntőbe jutott versenyzője Brunner Boglárka a norvég lánnyal lépett szorítóba, ahol az első menetben kissé elaludt , így a megszerzett vezetést a norvég világbajnoklány Birgit Reitan igyekezett is megtartani. Hiába erősített Boglárka a második és a harmadik menetben, sajnos nem tudta már megfordítani az eredményt.

Brunner Boglárka a dobogó második fokán
Boglárka a dobogó második fokán

Az elmúlt évek magyar kick-box full-contact eredményeire jellemző volt néhány kiugró jó eredmény, a mostani, 2 aranyérem és 2 ezüstérem megszerzése biztató lehet a jövő tekintetében.

A csapatot kísérő két edző is értékelte az eredményeket:

Gnyálin István Szigetszentmiklós-Tököl SE vezető edzője:

Klubunknak jelenleg 12 válogatott versenyzője van, döntően a light és a kick-light szabályrendszerben tartozunk a nemzetközi élmezőnyhöz. A tudatos építkezésnek köszönhetően Laszák Zoltán ring-harcosunk mellett, nagy örömet okozott a fiatal Elszaszer Dávid szereplése. Az hogy Dávidot indítottam ezen a tornán részemről egy bátor húzásnak gondoltam, ami egy nem várt sikert hozott. Ez is bizonyítja, hogy ha megalapozott teljesítmény van egy fiatal sportoló mögött, annak kell ilyen bizalmat adni.


Juhász Gábor a Titán SE edzője:


Görbics Gábor a full-contact kiemelkedő versenyzője, aki nagyon nehezen talál legyőzőre szerte a világban. Ez a sikerszéria több, mint egy éve tart. Most kicsit erőlködős, nem szép bunyóval, de magabiztosan nyert. Brunner Boglárka a K-1 szabályrendszerből jött át full-contactozni, ahol nagy riválisa ez a rutinos norvég világbajnok, de látszik a fejlődés Boginál, hiszen már csak 1-2 ponttal kapott ki, s érezhetően egyre közelebb kerül ehhez a szenzációs ellenfélhez, aki most megérezhette Bogi nagy ütőerejét is. Dr. Megyeri Csilla kicsit nehezen oldódik fel a mérkőzés alatt, de lehetőség volt szparringokra is, ahol nagy fegyelmezettséggel, kellő erővel bunyózott, mindenképp biztató módon a jövőre nézve.


Gregor László