Könyvajánló: K-1 A ring királyai
2013. november 20. 19:10

Könyvajánló: K-1 A ring királyai
„Érthető, hogy az egyes stílusok képviselői azt hiszik, az ő stílusuk a legjobb és legerősebb. De én tudni akarom, ki közülük a legjobb! Létre kell hozzunk egy ligát, amely a világ legjobb harcosait keresi és állítja ki egymás ellen. Csak így kapunk világos választ erre a kérdésre." - Isii Kazujosi
Profight: Thai-box nadrágok kiváló áron!

Isii Kazujosi, az alapító mester szerint a K-1 nem más, mint a ring királyainak a küzdelme. Olyan sport, amelyben szabályozott keretek között a legjobbak mérkőznek meg egymással. Ezért a csaták színvonala jó, az izgalom pedig garantált. A K-1 nem egy újabb harcművészet, hanem egy összefoglaló szabályrendszer. Amelyen belül komoly harcművészeti múlttal rendelkező sportemberek küzdenek meg egymással. A harcosok különböző stílusokban járatosak, például karatéban, kung-fuban, kick-bokszban, taekwon-dóban, stb. A K-1 mindezek szintézisét jelenti. Mindenki hozhatja a maga tudását, stílusát, és ezen a szabályrendszeren belül használhatja. A hivatalos, kissé emelkedett álláspont szerint a K-1 elnevezés is ezt a sokféleséget jelképezi. Az 1-es szám önmagáért beszél, a legjobbra utal, a K betű pedig, mivel a legtöbb harcművészet nevében (lásd fent) megtalálható, Isii mester szerint a sokféleséget szimbolizálja. Tehát a K-1 a harcművészeti küzdelmek csúcsa.

K-1: A ring királyai
A könyv borítója

A könyv bemutatja a K-1 eddigi történelmét, kezdve azzal, hogy megismerhetjük azokat a harcművészeti stílusokat, melyekből a K-1 kifejlődött. Majd végig visz minket a Grand Prix döntők történetén. Izgalmas beszámolókat, életrajzokat olvashatunk a műfaj legnagyobb Világ- és Európa bajnokairól. És természetesen a műfaj magyarországi története sem maradhat ki, a K-1 magyar hőseivel is találkozhatunk. A könyv a szabályrendszerek ismertetésével valamint számtalan érdekes fotóval zárul.


Lunarimpex