Magyar edzők Dél-Koreában
2015. december 09. 17:16

 Magyar edzők Dél-Koreában
A különböző sportágak – és ebben az olimpiai játékok programjában szereplő WTF taekwondo sem kivétel- nagy figyelmet fordítanak az edzők szakmai továbbképzésére.

Profight: Edzőfelszerelések széles választéka, kedvező áron!

A Nemzetközi Taekwondo Szövetség (W.T.F.) és a Koreai K.H.U. ( KYUNG HEE UNIVERSITY) egy közös programot írt alá melyben az egész világból meghívják a taekwondoval magas szinten foglalkozó versenyzőket,edzőket egy több hetes tovább képzésre Koreába. Itt az egyetemen a taekwondo-t, ami nemzeti sportnak számít ,  mint egyetemi tárgyat lehet elsajátítani.  A tantárgyak a tekwondo egész mozgásanyagát, elméleti tudományát, vagyis komplex egészét ölelik fel:  pl: tkd filozófia,tkd stratégia,tkd küzdelem,tkd formagyakorlat,Hapkido tapezés (kineziológiai tape-k használata),de még tkd aerobik is helyet kap az anyagban!

Az egyetem épülete                                                                         Az egyetem épülete

          A magyar WTF taekwondo vállalkozó kedvű képviselői is részt vettek a kurzuson. Schautek Gyula  5.dan (Too Kyun Tkd SKE),Hasitz Márta  2.dan (Pro Aktív TKD) a Magyar TKD Szövetség főtitkára,Szedoglavits Alajos  2.dan (Békéscsabai Lakótelepi SE), Dr.Németh Dezső  1.dan (Too Kyun TKD SKE) Galambos Dániel 1.dan  (MTK) vett részt és becsülettel helyt állt az edzői kurzoson, a néha rendkívül fárasztó edzéseken.

A magyar delegáció                                                                   A magyar delegáció


Az oktatás reggel 9 órától tartott kis megszakításokkal este fél tízig. Ez a néhány nap rengeteg pluszt adott az edzői munkában nem csak technikailag, de látásmódban és gondolkodásban is! Ez nyilvánvalóan a mindennapok edzői munkájában kamatozik majd!
                  Gregor László