Békéscsaba főterén a harcművészeteké volt a főszerep!
2018. augusztus 08. 23:39

Békéscsaba főterén a harcművészeteké volt a főszerep!
Ahogyan ez megszokott, Békéscsabán a Szent István téren folytatódott a sporthétfő rendezvényeinek sorozata. Mint ismeretes, nyáron hétfőként a város sportegyesületei nyilvános edzéseket tartanak, amelyen bemutatkoznak és az érdeklődők ki is próbálhatják az edzések egy részét.

 Legutóbb két csapat képviselte a város és Békés megye harcművészetét. A Viharsarok BUDO SE tagjai Berek József III.DAN vezetésével nem csak az aikido-val, hanem az ahhoz kapcsolódó bothasználattal, késes támadás elleni védekezéssel, önvédelmi technikákkal is megismertették a nézőket. Utánuk az egyesület capoerásai tartottak bemutatónak is beillő látványos edzést. A brazil harcművészethez kapcsolódó zenét is Ők szolgáltatták, vidám hangulatot teremtve a téren.

20180730_181724


A másik fellépő, a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület öt küzdősport szakosztállyal rendelkezik. Közülük most az All-Style Karate és Kick-box Szakosztály keretében működő Seibukan Goshinkai karate csoport tartott majd kétórás edzést Shihan Gregor László VII.DAN vezetésével. Rúgástechnikák, keményítés, ütő-rúgó pajzshasználat, rövidbot-használat, kick-box kombinációk, kick-light és puszta kezes knock-down küzdelmek a melegben igen csak megizzadtak a résztvevők. Természetesen az önvédelem is fontos szerepet kapott, hiszen a goshinkai karate-do nem egy irányzat, hanem a karate önvédelem centrikus értelmezése.

 

20180730_180520


Mind a két klub kitett magáért és remélhetőleg ez több érdeklődőt, új tagokat vonz majd a harcművész edzésekre. Mert ezeknek a hétfőknek ez az igazi célja!

 

IMG_20180730_184000

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu