Békéscsabai Harcművész bemutató
2015. szeptember 04. 16:06

Békéscsabai Harcművész bemutató
A tavalyi nyár folyamán először került sor Békéscsabán a Szent István téren hétfőnként a sporthétfő rendezvényeire. Itt a város sportoló klubjai és közösségei tartanak bemutatókat, nyilvános edzéseket az érdeklődők bevonásával, amely egyben segíti a tagtoborzást, az utánpótlás biztosítását.

Profight: Harcművészeti felszerelések széles választéka!


 2015 évben ismét megszervezte a város a nyáron a hétfői sportprogramot, s ennek utolsó, nyárvégi délutánján több harcművész csapat mutatta meg tudását.
               A Magyarországi Wing Tsun Egyesület békéscsabai csoportja a dobogón bemutatózott Széll Gábor 8.fokozatú mester, kelet-európai főinstruktor helyettes vezetésével. A nézők megismerkedhettek a kínai harcművészet alapjaival, elveivel, gyakorlat mert a bemutató nem csak gyakorlatokra, hanem Széll mester magyarázatára is épült. A különböző önvédelmi és tapadó kezes gyakorlatok szemmel láthatóan teszett a nézőknek.


Formagyarkolatok                                                 Formagyarkolatok

                 A dobogón később a Viharsarok BUDO SE egyik csoportja, a capoerások a brazil népzene hangjaira mutatták be az egykori rabszolgák hagyományaira épülő , különleges mozgás és kultúra világát. A Viharsarok SE-ben aikido, kendo, ITF taekwon-do, capoera csoportok működnek eredményesen.

        A Szent István téren tatamin tartott edzést a Békéscsabai Lakótelepi SE WTF taekwondo szakosztálya Szedoglavits Alajos II.danos mester vezetésével. Az olimpiai taekwondora jellemző pattogós rúgástechnikákat , a forma és páros gyakorlatokat a nézők érdeklődése közepette mutatták be; s többen informálódtak az edzések időpontjai és helyszíne  iránt. 


Földharc                                                                          Földharc

  Az utolsó edzés során a Békéscsabai Lakótelepi SE All-Style Karate és Kick-box Szakosztályának két csoportját láthatták. Shihan Gregor László VI.DAN edzésén a goshinkai karate alapgyakorlatait, önvédelmét, keményítést, földharcot, pusztakezes küzdelmet láthatták az érdeklődők. A csoport a Nippon Seibukan Akadémiához tartozik. Dohányos András I.DAN light-contact és kick-light edzést tartott, pörgősen, sok ütés és rúgás technikával. Jó előkészítést jelentett arra, hogy a KISZ táborban Dohányos András kick-light, Gregor László light-contact versenyzői csoportot szervez szeptembertől.


A Kick-boxosok                                                     A Kick-boxosok

        A békéscsabai főtéri sportnapok egész nyáron jó lehetőséget nyújtottak a különböző harcművész csoportoknak a bemutatkozásra és a népszerűsítésre, és a csoportok éltek is vele. A szervezők jelezték, hogy 2016 nyarán szintén működik majd a rendezvény sorozat.Gregor László