Békéscsabai sporthétfő
2017. július 28. 09:27

Békéscsabai sporthétfő
Békéscsabán a nyár folyamán minden hétfőn a város sportegyesületei mutatják be tevékenységüket azzal a nem titkolt céllal, hátha új tagokat tudnak megnyerni . A nyilvános edzéseken a járókelőket is igyekeznek bevonni.


A legutóbbi hétfőn a József Attila Lakótelepi SE két csoportja is bemutatta tevékenységét. Az All-Style Karate és Kick-box Szakosztály Seibukan csoportja Shihan Gregor László VII.DAN vezetésével egy órás edzés keretében mutatta be azt a sokrétű tevékenységet, ami a goshinkai karatét jellemzi.
Erősítés, keményítés, kihon, önvédelem, kesztyűs edzés, küzdelem, eséstechnika, földharc, ütőpajzs használata,önvédelem- természetesen az idő szűke alatt mindenből csak egy kevésre jutott idő az amúgy rekkenő melegben.   következő csoport a Balázs Sándor vezette Aikido Szakosztály volt – Szpisják Ádám szakszerű kommentálásával. Népes csapatuk az esések, gurulások, önvédelmi technikák , kés elleni védekezés, bot elleni védelem mellett azt is bemutatta, hogy a felnőttek és a legkisebbek jól megférnek egymás mellett, igazi közösségként dolgoznak.S ha hozzászámítjuk, hogy a Lakótelepi SE Mitykó László vezette tollaslabdázói is a rendezvény végéig bűvölték a labdát, laikus érdeklődőkkel, akkor elmondhatjuk, az 1982- ben alapított egyesület hírnevéhez méltóan szerepelt a Szent István téren. Az egyesület további csoportjai augusztus 21-én, a záró napon tartanak nyilvános edzést – a nyár folyamán harmadik alkalommal.

Gregor László