BUDO szeminárium Nagyszalontán!
2017. július 06. 21:42

BUDO szeminárium Nagyszalontán!
A tanév véget ért, és nem könnyű az iskolai szünidő időszakában a gyermekeknek megfelelő programról gondoskodni. Nem csak a családoknak jelent ez gondot. A  Böjte Csaba Atya által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai gyermekotthonában is igyekeznek a nyarat tartalmasan eltölteni. 

A legnagyobb segítséget csakúgy, mint a tanév folyamán a Vasárnapi Iskola Alapítvány jelenti, amely évek óta támogatja a tábor lakóit, de nagy segítséget jelent többek között a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola kollektívája.A személyes találkozások, látogatások,foglalkozások megtartása egyben fontos nevelő tevékenységet is jelent. A fő szervezők, koordinátorok, Szeleczki Erzsébet és Szeverényiné Sebők Judit minden évben megtalálják a módját annak, hogy tematikus hét keretében minél több rétű foglalkozásokra kerüljön sor. Szeleczki Erzsébet a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola nyugalmazott igazgatója az idén kapott magas kitűntetést, Németh László díjat. A legnagyobb elismerés talán az, amivel a szeretetre éhes  táborlakók „Böbe Nénit” körülveszik.      

            

           Szerencsére a támogatók sora egyre szélesebb. Idén is támogatta a tábort Kis Tibor békéscsabai alpolgármester és Bíró Csaba, Békéscsaba megyei Jogú Város Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke. A tematikus hét egyik napján – a korábbi évekhez hasonlóan  a harcművészet, az önvédelem oktatására is sor került, amit sok kis táborlakó már régóta vár. A foglalkozásokat Shihan Gregor László VII.DAN goshinkai karate mester, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, a Nippon Seibukan Akadémia tagja, a Békéscsabai Lakótelepi SE edzője   vezette, aki egyben a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanára is. Ebben az iskolában  négy éve tanóra keretben iskolai önvédelmi és harcművészeti oktatás is folyik, vagyis nem áll messze ez a fajta oktatás. Két edzést délelőtt tartottak a nap folyamán. Először ismétlésre és a pusztakezes technikák alkalmazására került sor, s a mi biztató, hogy a gyerekek nagyon keveset felejtettek; legtöbbjük már több éve résztvevője ennek a harcművészeti, BUDO napnak. Kis pihenő után, a második edzésen a rövid bot használatába kóstolhattak bele a táborlakók, ami szintén nagy sikert aratott.    A táborban megint bebizonyosodott, hogy ezek a gyerekek ugyan olyan tehetségesek, mint jobb körülmények között élő társaik, s megérdemlik a képesség fejlesztést, a gondolkodást-és az edzéseken történt sikeres munkát elismerő oklevelet.
      Ez az aktivitás nem csak a harcművészeti blokkra vonatkozott. Dicséret illeti azokat a pedagógusokat és segítőiket, akik áldozatos munkájukkal teszik széppé a nyarat számukra. Játszóház, foci, énektanulás, hangszeres zene, táncoktatás fejleszti képességeiket. Persze, a tábor sikeres működéséhez, s az alapítvány munkájához  adományra mindig szükség van, és nem csak a nyári szünidőben. Aki úgy érzi segíthet, segítsen, hiszen jó helyre jut a segítség!

Harcművészetben támogatónk a Profight.hu

Gregor László