Éves közgyűlés Békéscsabán
2018. január 29. 10:50

Éves közgyűlés Békéscsabán
Békéscsabán, a Lencsési Közösségi Házban tartotta a 2017 évet lezáró és a 2018 évet előkészítő rendes éves közgyűlését a Békés   Megyei   Harcművész Szövetség. A Békés  Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete, mint ernyőszervezet keretében működő, 1984-ben alapított szervezet igyekszik összefogni Békés megye harcművészeit.  Shihan Gregor László VII.DAN elnök egészítette ki szóban az előre kiküldött írásbeli beszámolót.
Eredményes évet zártak a megye harcművészei mind a versenyeredmények, mind a rendezvények terén. Master világbajnok lett a kick-boxos Debreczeni Dezső, két világbajnoki ezüstérmet szerzett a senior korosztályú  Vida Balázs, s bronzérmet Bálint Zoltán. a korosztályos versenyzők is szépen szerepeltek, hiszen a taekwon-dos Mezei Nikolett az ifjúságiaknál  Világ és Európa-bajnok lett. Rajtuk kívül is számosan nyertek EB érmet minden korosztályban.
 
A megrendezett versenyek és szemináriumok szintén elérték a céljukat, sikeresek voltak. Itt rendezték meg a jubileumi ITF taekwon-do országos bajnokságot, a Diákok Taekwon-do  Olimpiáját és a Kick-boksz Diákbajnokság országos döntőjét, vagyis, nagyon rangos versenyeket rendeztek Békés megyében. Több jó hangulatú ringes gálán is szurkolhattak a nézők.
 
bmhsz_gyules

A megyei média rendszeresen tudósított a megyei harcművész eseményekről, mind az írott, mind a digitális hírközlés terén. A klubokat támogató települési önkormányzatokkal jó a kapcsolat, több polgármester, önkormányzati képviselő személyesen is megtekintette a versenyeket, sőt, volt, aki szemináriumra is ellátogatott. Egyértelmű jelzés, hogy a települések becsülik a harcművész klubok munkáját, büszkék rá, elismerik mind versenysikereiket, mind jelentőségüket a fiatalok nevelése terén.A gazdálkodást a takarékosság, a megfontoltság jellemezte.
 
2018-ban, a hagyományos feladatok mellett ismét olyan versenyeket és szemináriumokat  rendeznek Békés megyében, amelyek mutatják a Békés megyei harcművészek erejét. Nyílt ITF taekwon-do versennyel kezdenek február 17-én Battonyán, márciusban Medgyesegyházán rendezik majd meg a két napos ITF Taekwon-do országos bajnokságot. Március 25-én pedig az általános és középiskolás korosztályú kick-box versenyzők csapnak össze Békéscsabán, az ország minden részéből érkezve. Ismét megrendezésre kerül ősszel Kondoroson az irányzatok és klubok barátságát erősítő nyílt edzésnap, a Demonstrációs Nap.
 
kozgyules

A közgyűlés döntött az elismerésekről is.  2017 évi teljesítmény alapján a „Kiváló Harcművész” címet Vida Balázs, a füzesgyarmati HegyesiKick-boksz SE felnőtt válogatott versenyzője kapta, aki a budapesti Kick-boksz világbajnokságon light-contact és kick-lightszabályrendszerben nehézsúlyban ezüstérmet szerzett. A hölgyeknél a battonyai Barátság Se ITF taekwon-do  válogatottja , a Világ-és Európa-bajnok Mezei Nikolett kapta a díjat. Edzői, Rádai Imre és Rádai Roland pedig a szakemberek számára kiírt „Érdemes Mester” címet kapták.

A Békés Megyei Harcművész szövetség megköszöni Takács Péter Igazgató Úrnak, a Lencsési Közösségi Ház igazgatójának azt a segítségét, hogy hosszú évek óta otthont ad a közgyűlésnek.

Gregor László