Harcművész tábor a Vénuszon!
2017. július 06. 21:37

Harcművész tábor a Vénuszon!
A harcművészet világában a nyáron sem áll meg az élet, nem számít holt idénynek. Ha nem is rendeznek annyi versenyt, mint az év többi időszakában, az edzőtáborok és szemináriumok jelentős részét nyáron bonyolítják le.Éveken keresztül Romániában,a Fekete-tenger partján, Vénuszon rendezte meg Hanshi Robert Manole IX.DAN a nemzetközi harcművész tábort. Az idén ismét megrendezésre került a tábor, igényes szakmai programmal. A hét végi szeminárium a román kempo szövetség  országos tábora is volt, így több, mint 200 harcművész edzett a nagy melegben, a tengerparti homokban, a kora reggeli és késő délutáni edzéseken.

  Kik tartották az edzéseket?A tábor egyik vezetője,Hanshi Robert Manole IX.DAN, a Nippon Seibukan Akadémia romániai shidoinja igyekezett ismét változatos programot biztosítani, s ebben  a másik vezető,  Kancho Amatto Zaharia VII.DAN a romániai kempo és shidokán karate irányítója is méltó társa volt.    Hanshi Doru Galan VIII.DAN kőkemény ju-jitsuval, sorozat támadásokkal, kemény védésekkel  tette emlékezetessé a rábízott edzést.
 Ismét oktatott Shihan Gregor László VII.DAN a goshinkai karate néhány elemét, keményítést,egyenes rúgások védést, visszatámadást oktatott   Kiss Lajos 1.kyu segítségével.    Érdekesnek bizonyult a rendőri intézkedés technika,amit Fanel Costea és Dan Pontica oktatott magyarázattal, s ennek keretében a tenger vizében vívott küzdelem. Olteanu Madalin mester  Urban Tactical Fight rendszerű escrimát oktatott az alapoktól-nagy sikerrel. A résztvevők a tábor végén díszes oklevelet kaptak. A nagy létszámú  román harcművész tábor jó hangulatban végezte munkáját. Remélhetőleg folytatása következik – ugyanilyen jó hangulatban!

Harcművészetben támogatónk a Profight.hu

Gregor László