Harcművészet a nagyszalontai gyermekotthonban
2019. július 01. 16:12

Harcművészet a nagyszalontai gyermekotthonban
Tizenegy éve már hogy lelkes gyermekszerető pedagógusok, önzetlen támogatók  segítik a Böjte Csaba Atya által szervezett Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkáját azzal, hogy foglalkozásokat tartanak a nagyszalontai gyermekotthonban. Ahogyan ez lenni szokott, mindenki saját indíttatásból érzi azt, hogy a rászoruló gyermekeket miért segíti. Szervezője Szeleczki Erzsébet, a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola nyugalmazott igazgatója, vezetője pedig Szeverényiné Sebők Judit, az említett iskola tanára volt. 70 gyerek vett részt a 20 felnőtt és 5 diák által irányított tevékenységekben.

A tematikus hét egyik napján – a korábbi évekhez hasonlóan a harcművészet, a táborlakók által már régóta várt önvédelem-harcművészeti  oktatására is sor került, amit Shihan Gregor László VII.DAN goshinkai karate mester, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, a Nippon Seibukan Akadémia és a Kokusai Nihon Bu-Jutsu Kenshusho tagja, a Békéscsabai Lakótelepi SE edzője vezetett, aki egyben a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanára is.


dsc_0258


Ebben az iskolában több éve tanóra keretben iskolai önvédelmi és harcművészeti oktatás is folyik, vagyis nem áll messze ez a fajta oktatás. Két edzést délelőtt tartottak a nap folyamán. Először a pusztakezes technikák alkalmazására került sor, s jellemző, hogy az évek óta visszatérő gyerekek nagyon keveset felejtettek;. Kis pihenő után, a második edzésen újdonság következett, hiszen a szivacsos gyakorló nunchaku használatát gyakorolhatták a táborlakók, ami szintén nagy sikert aratott.


tabor

Ez az aktivitás nem csak a harcművészeti blokkra vonatkozott. Dicséret illeti azokat a pedagógusokat és segítőiket, akik áldozatos munkájukkal teszik széppé a nyarat számukra. Játszóház, foci, énektanulás, hangszeres zene, táncoktatás fejleszti képességeiket. Persze, a tábor sikeres működéséhez, s az alapítvány munkájához adományra mindig szükség van, és nem csak a nyári szünidőben. Aki úgy érzi segíthet, segítsen, hiszen jó helyre jut a segítség!


Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu