Interjú Békéscsaba polgármesterével Szarvas Péterrel
2019. április 09. 21:01

Interjú Békéscsaba polgármesterével Szarvas Péterrel
Az eredményesen működő sportegyesületeknek, sportolóknak nagyon fontos, hogy az önkormányzatok vezetői figyeljenek rendezvényeikre és támogassák munkájukat. A Békés megyei  harcművész klubok eseményeit –példaértékűen- rendre megtisztelik a települések polgármesterei, vezetői, képviselői.
A nemrégiben Békéscsabán megrendezett Kick-box Diákbajnokság Országos Döntőn Szarvas Péter , Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket. Szarvas Péter polgármester eddig minden diákbajnokságra ellátogatott.


- Mi a véleménye Polgármester Úrnak erről az óriási létszámról?
- Nagyon örülök annak, hogy rendkívül nívós országos diákbajnokság helyszíne Békéscsaba kick-box sportágban. Majdnem ötszáz nevezés, szülőkkel, edzőkkel kísérve. Hálás vagyok az országos szövetségnek és a Lakótelepi SE-nek, hogy ekkora rendezvénynek lehet a város a házigazdája. Mindig örülünk annak Békéscsabán, ha sokan jönnek hozzánk, igazi vendégszerető emberek élnek itt, sportban és kultúrában egyaránt. A kick-box sportág Békéscsabán különösen erős, hiszen a Lakótelepi Tömegsport Egyesületben nagyon sok élversenyző nevelődött a múltban,- Debreczeni Dezsőt mindenképpen ki kell emelni – de a jelenben Opauszki Dávid és társai is szépen termelik az érmeket, így a szövetség választása teljesen autentikusnak tűnik. A helyszín, az Evangélikus Gimnázium sportcsarnoka is megfelelő infrastrukturális szempontból. Ha jövőre Diákolimpiát rendeznek Békéscsabán, segíteni fogunk a megrendezésben.


- Többen tudjuk, hogy párja, Csilla annak idején kék övesként szintén ennek a csabai klubnak volt a tagja. Van tehát személyes kötődés is? Mi a véleménye a küzdősportoknak a fiatalokra gyakorolt hatásáról?
- Először is megerősítem, valóban űzte ezt a sportágat Csilla, Gregor László irányításával, bár, hogy mindenkit megnyugtassak, otthon családi körben nem gyakorol rajtunk. Érdekes számomra, hogy a kick-box egyre népszerűbb, és vannak olyan küzdősportok a világon, amelyek iránt csökkent az érdeklődés. Nekünk itthon, Magyarországon, Békéscsabán a hagyományok is azt mutatják, hogy a kick-box sportra hangsúlyt kell fektessünk, de ehhez kellenek azok az önzetlen sportemberek, akik edzőként a fiatalokat erre a nagyszerű sportágra tanítják, hiszen tudjuk, hogy a küzdősportok rugalmasságot, koncentráltságot, gyorsaságot fejlesztenek, amit talán most még nem is úgy éreznek, de az életben is hasznosítani tudnak majd. Megtanulják, hogyan kell küzdeni, figyelmesnek lenni, koncentrálni a feladatokra. Az életben is néha villámgyorsan kell dönteni, s erre is nagyon jól felkészít a kick-box, s ezért is további sikereket kívánok az edzőknek és a versenyzőknek!