"Kemény és tisztességes ez a küzdelem" - Interjú Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel!
2019. április 15. 19:31

Herczeg Tamás Országgyűlési Képviselőtől nem áll messze a harcművészet. Örömmel köszöntötte a megnyitókor  a József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület által megrendezett Kick-box Diákbajnokság országos döntőjén megjelent sportolókat, edzőket. Mit jelent számára a harcművészet, hiszen úgy tűnik, az átlagnál jobban érdeklődik iránta. Békéscsaba sportbizottságában is dolgozott, s nemrégiben az East Warriors MMA Klub rendezvényét is  meglátogatta

- Nem csak ellátogatok a versenyekre, rendezvényekre, bemutatókra, húszas éveim elején kyokushin karate edzésekre jártam. Szívesen csináltam, hiszen – aki belekóstolt valamelyik küzdősportba, tudja – igazi férfias dolog, nem csak a küzdelem, hanem az edzéseken az embert próbáló teljesítmény elvárása is. Kemény és tisztességes ez a küzdelem, az egyén csak saját magára számíthat… Nagyon tisztelem azokat, akik ezt vállalják, mivel ez egyben a jellemet erősíti, a másik tiszteletére és kitartásra is nevel.
- Most egy Kick-box Diákbajnokság országos döntőjén ülünk, és szeretnék a szervezők, hogy jövőre már diákolimpiát rendezhessenek. Az iskolai nevelésben hol lehet ennek a helye? Mostanában vitaként merült fel az agresszió kezelése, az arra való hajlam.


- Véleményem szerint a küzdelemnek, a saját erőm kipróbálásának van helye az iskolai nevelésben, s ez nem az agresszióról, a verekedésről, a kötekedésről, a másik bántásáról szól. Pont ezt tompítja, és ezért gondolom, hogy jó, ha valaki küzdősportot űz. Azok a gyerekek, akik itt megtanulnak a saját képességeikkel bánni, megtanulják a másik tiszteletét, azok nem fognak egy sötét sikátorban verekedni.
- Herczeg Tamás Úrról hírlik, hogy sportot kedvelő egyéniség. Hogyan tudja esetleg országgyűlési képviselőként a magyar sport ügyét segíteni a parlamentben? Gondolom, ott sem tagadhatja meg önmagát…


- Így van, például Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszonnyal tárgyaltam, és az ő segítségével értünk is el eredményt: vis major keretből sikerült a vízilabdázókat támogatni. A Modern Városok Program keretében történő fejlesztések ügyében polgármester úrral együtt sikeresen lobbiztunk a jövőben létrejövő új sportkomplexumhoz szükséges többletforrás érdekében. A kerékpárutak ügyében is dolgoztam, hiszen a biciklizés a sportolás, a munkába járás és az egészséges életmód szempontjából is fontos.
- S azt hiszem, ez az a fajta lobby tevékenység, amit senki sem bán!

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu