Kutatás a világ legveszélyesebb embere után
2015. május 06. 12:28

Kutatás a világ legveszélyesebb embere után

Munkám során sokféle különböző harcművészet képviselőivel találkoztam. Ennek köszönhetően rengeteg mestert, katonát, rendőrt, harcost interjúvoltam már meg, a harcművészetek minden fajtájából.

Miért hozom ezt fel? Mert ha egy embert kell választanom a Világ Legveszélyesebb Embere címre, akkor ez az ember, aki a Black Belt 2011. júliusi számának címlapján szerepelt: Tim Kennedy.

Aki követi a UFC-t biztos ismeri Tim Kennedy nevét. A személyes rekordja 18-5, ami minden szempontból lenyűgöző.

Tim Kennedy a Black Belt magazin címlapján

Kennedy gyerekkorában tanult harcművészeteket (jiu-jitsu, boksz, birkózás) kiegészítve egy kis Kick-bokszal, jiu-jitsuval, hatásosan tudta alkalmazni a ketrecben, így jutott el oda, ahol most tart.

Ez még azért kevés ahhoz, hogy valakit a Legveszélyesebb Emberré tegyen. Ami Tim-et kiemeli a tömegből az katonai kiképzése. Először a sereg általános kiképzését végezte el, ezután jelentkezett a légi részleghez. Ez sem volt számára elég, így egy évet lehúzott még a speciális alakulatok kiképzésén is. Ha azt gondolod, hogy ez sok elmélet, de nem elég gyakorlás, akkor tudnod kell, hogy Kennedy Irakban is szolgált, terrorelhárítóként. Amikor lejárt a szolgálata, jelentkezett Rangernek és kitanulta a mesterlövész "szakmát” is.

És még mindig nem állt le, csatakozott a HALO mesterlövész csoporthoz. Ezek a srácok kiugranak egy magasan repülő gépből, és a föld felé zuhanva az utolsó pillanatban nyitják ki ernyőjüket.  Ezután Afganisztánban szolgált, a hadsereget, valamint a speciális alakulatokat oktatta.

Bizonyára maradt néhány dolog, amit nem sajátított el, de ezeket valószínűleg ellenfelei sem, ezért bizalommal ítélem neki a Világ Legveszélyesebb Embere címet.

 

Robert W. Young a Black Belt Magazin szakírója