Mesterk napja Csanádapáván
2019. január 29. 18:20

Mesterk napja Csanádapáván
A  magyar ITF Taekwon-do Szövetség egyik legerősebb bázisa Békés megye. Jelenleg is nyolc klub tevékenykedik a megyében, többségük tagja a Békés Megyei Harcművész Szövetségnek.
Az utóbbi években többször is itt rendezte meg a szövetség két napos országos bajnokságát,  vagy a diákok taekwon-dos olimpiáját. Így nem meglepetés, hogy a 2019 év első szakmai rendezvényét, szemináriumát is e  koreai harcművész irányzat művelői szervezték. Január 26.-án első alkalommal került megrendezésre  Csanádapácán a Mesterek Napja nevű Taekwon-dós rendezvény.

A rendezvény célja: technikai továbbképzése Békés megye fekete öves taekwon-do mestereinek és a klubok közötti sportbarátság erősítése. Az esemény szervezője Rusz István 4.danos nemzetközi mester, a medgyesegyházi Spárta Taekwondo Klub vezetője, a fővédnöke pedig Máté Zoltán 6.danos mester a Magyar ITF Taekwondo elnökhelyettese volt.

A jó hangulatú rendezvényen Békés megye 25 fekete öves mestere együtt gyakorolta a haladó bázistechnikai elemeket és formagyakorlatokat, egészen  5.danig. A tradicionális elemek mellett szituációs gyakorlatokra is sor került, ahol a mesterek megmutathatták pszichológiai felkészültségüket is. A közös tréning jó felkészülési lehetőség volt a márciusi dan vizsgára, és a mesterek, klubvezetők közötti jó kapcsolatok elmélyítésére.

A szervező kifejezte hagyományt szeretne teremteni és már előre vetítette a jövő évi Master's Day programját.

Gregor László

Küzdősportban támogatónk a profight.hu