A Nurmagomedov vs. Ferguson várható dátuma április 18.
2019. november 26. 18:00

A Nurmagomedov vs. Ferguson várható dátuma április 18.

A régóta várt leszámolásra a könnyűsúlyú bajnok, Khabib Nurmagomedov és Tony Ferguson között a jelenlegi tervek szerint április 18-án, Brooklynban kerül majd sor.

Több forrás is megerősítette, hogy jelenleg szervezik az összecsapás részleteit, melyről először az ESPN írt.

 

Dana White, a UFC elnöke is megerősítette, hogy áprilisban tervezik megrendezni az összecsapást, bár a tanácskozások még folyamatban vannak, azaz semmi sem hivatalos amíg mindkét részvevő harcos vissza nem hozza az aláírt papírokat.

 

Reméljük ezúttal nem lesz több probléma, ugyanis már négy korábbi időpont lett sikertelenül kitűzve.

 

Több sérülés és egy súlyprobléma miatt kellett már négy alkalommal későbbre halasztani a találkozót, de a UFC nem adja fel és nekifut a Nurmagomedov vs. Ferguson összecsapás megszervezésének ötödjére is.

 

A teljes pályafutásást tekintve is veretlen Nurmagomedov harmadik címvédésére készül a könnyűsúlyban, miután feladásra kényszerítette Conor McGregort és Dustin Poiriert is. Az orosz harcos gyakorlatilag egy emberi pusztítógép, de az áprilisi meccs lesz az eddigi legnagyobb kihívás karrierje során.

 

Ferguson szénája ennek ellenére sem áll rosszul, ugyanis 12 meccse veretlen a könnyűsúlyban, melyből egy rövid időszakot ideiglenes bajnokként töltött, miután 2017-ben legyőzte Kevin Leet.

 

Legutolsó két meccsén brutálisan nyert TKO-val Anthony Pettis és Donald Cerrone ellen is, ezekkel bebetonozva magát a 155 fontosak ranglistájának első helyére.

 

A Nurmagomedov vs. Ferguson vitathatatlanul a 2020-as év egyik legnagyobb összecsapása lesz, amennyiben végre sikerül nyélbe ütni a meccset.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu