A UFC 251-en védheti meg újra címét Valentina Shevchenko
2020. február 20. 11:02

A UFC 251-en védheti meg újra címét Valentina Shevchenko

A nagylégsúlyú bajnoknőnek, Valentina Shevchenkonak nem kell sokat várnia a következő címvédési lehetőségre, ugyanis várhatóan június 6-án, a UFC 251-en összecsap majd Joanne Calderwooddal.

Az ESPN híre után több forrás is megerősítette, hogy megszületett a szóbeli megegyezés a két fél között. A UFC azonban még nem tett közzé hivatalos adatokat sem az összecsapásról magáról, sem pedig a helyszínről.

 

A fölényes, Katlyn Chookagain elleni TKO győzelmét követően Shevchenko azt mondta, hogy szeretne elfoglalt maradni és megküzdene a súlycsoport következő legjobbjával. Nagylégsúlyban 5-0-s mérlegével, melyből három címvédés, sok nevet kihúzott a listáról, de Calderwood talán új kihívást jelent majd neki.

 

A 33 éves skót harcost 3-1-es győzelmi rátája juttatta a címmeccshez. Legutóbb megosztott döntéssel tudott diadalmaskodni Andrea Lee ellen, azt megelőzően pedig vereséget szenvedett Shevchenko legfrissebb áldozatától Chookagaintől.

 

Calderwood egyébként már beírta magát a UFC történetébe, azzal, hogy ő nyerte a promóciós cég első női nagylégsúlyú ütközetét. Erre 2016 júniusában került sor, amikor legyőzte Valerie Letourneau-t. A csavar a történeben pedig az, hogy akkor még nem is volt hivatalos nagylégsúly a UFC súlycsoportjai között.

 

Most azonban hatalmas fába vágja fejszéjét Calderwood, ugyanis a UFC jelenlegi kiírásának egyik legdominánsabb versenyzője ellen száll majd ketrecbe nyáron.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu