A UFC elengedte B.J. Pennt
2019. szeptember 27. 18:31

A UFC elengedte B.J. Pennt

A korábbi két súlycsoportos bajnok megkapta az engedélyt a távozásra a promóciós cégtől.

A UFC elnöke, Dana White a Yahoo! Sportnak árulta el kedden, hogy B.J.  Penn a továbbiakban már nem tartozik a kötelékbe, melybe 2001-ben csatlakozott.

 

A közelmúltban White sok minden volt, csak biztos nem Penn jövőjét illetően, főleg miután kikerült több videó az internetre, melyeken Penn egy hawaii klub előtt keveredett fizikai összetűzésbe. A felvétel hamar bejárta az internetet, így eljutott Whitehoz is, aki szerint „Szomorú” a dolog, illetve „Nem küzd többet. Ennyi. Vége.”

 

Akkoriban Penn megerősítetten tárgyalásban volt Nik Lentz csapatával egy jövőbeli UFC-s összecsapás miatt.

 

Penn egy TSN-nek adott interjúban próbálta megmagyarázni a történeteke, állítása szerint megpróbálta elkerülni az összetűzést és lehűteni a kedélyeket, mielőtt az ismert végkimenetel bekövetkezett volna.

 

Dicsőségesebb ideiben Penn (16-14-2) a UFC egyik legismertebb és legsikeresebb harcosa volt, meg is szerezte a 155 és a 170 fontos bajnoki címet is. Legyőzte a Hírességek csarnoka-tag Matt Hughest és Matt Serrat, valamint Diego Sanchezt, Kenny Floriant, Sean Sherket, Jens Pulvert és Takanori Gomit.

 

Penn azonban nem tudta az aranyidőket megismételni az elmúlt években. Utolsó nyolc meccsén 0-7-1 a győzelmi aránya és a 2010-es, Hughes elleni harmadik összecsapása óta nem hagyta el győztesen az Oktagont.

 forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu