Alvarez receptje Nurmagomedov ellen
2019. szeptember 19. 21:00

Alvarez receptje Nurmagomedov ellen

Eddig még senkinek sem sikerült rájönni, hogyan lehetne legyőzni a UFC könnyűsúlyú bajnokát, Habib Nurmagomedovot, de Eddie Alvarez úgy hiszi, neki megvan a stílusa, hogy sikerrel járjon.

Az összes top harcos közül, Alvarez úgy gondolja, hogy statisztikailag neki vannak a legjobb esélyei.

 

„Szerintem egy bizonyos stílust igényel majd és ha nincs meg ez a stílusod, akkor egy bizonyos stílust fel kell venned, hogy legyőzhesd és úgy érzem, hogy a súlycsoportban ezt én tudnám a legjobban megtenni, nem más.” – mondta Alvarez az MMA Junkie-nak. „Haa többi srácra gondolok, nem tudom, hogy fel tudják-e venni azt a küzdőtípust, ami Habib legyőzéséhez szükséges.”

 

Nurmagomedov (28-0 MMA, 12-0 UFC) a nemrég szerezte vissza könnyűsúlyú bajnoki címét a UFC 242 estéjén, amikor feladásra kényszerítette Dustin Poiriert a harmadik menetben. Alvarez (30-7 MMA), aki kétszer is küzdött Poirer ellen, tudta, hogy Nurmagomedov képes lesz majd a dominálni a meccset.

 

„Nagyjából úgy alakult, ahogyan számítottam rá.” – mesélte Alvarez. „Nem voltam túl meglepett. Nem vagyok egy nagy földharcos. Mármint, nem ez a célom, amikor harcba megyek és amikor másodjára küzdöttem Dustinnal, olyan helyzetekben találtam magam, ahol bár domináns voltam a földön, nem feltétlenül akartam csinálni vele semmit. Amikor megtudtam, hogy Habibbal küzd majd, rájöttem, hogy ez Habib játékának lényege, nem? Szóval azt gondoltam, ha én domináltam és nem is volt sem célom, sem az ízlésemnek megfelelő és mégis dominálni tudtam és majdnem nyertem a földön, arra gondoltam, hogy Habib biztosan megoldja majd a földön.”

 

Mi tehát a kulcs Nurmagomedov legyőzéséhez? Alvarez azt mondja, hogy küzdött egy hasonló stílusú ellenféllel, Michael Chandlerrel, még a Bellatorban és a kulcs szerinte a birkózás semlegesítése.

 

„A legtöbb, amit mondhatok, hogy korábban már sikerült. […] Nem állhatsz meg előtte. Mindig tudnod kell oldalra mozogni. Le kell tudnod zárni a birkózását és ha mégis birkózó helyzetbe kerülsz, nem dominálhatnak. Olyan ember kell, akinek a birkózása az övéhez hasonló szinten van.”

 

De Alvarez nem tartja veretlennek Nurmagomedovot. Szerinte Gleison Tibau a bírók miatt nem nyerte meg a szoros meccsüket még 2012-ben.

 

„Nem feltétlenül tartom veretlennek Habibot.” – nyilatkozta Alvarez. „Szerintem Gleison Tibau legyőzte Habibot. Amikor megnézem azt a meccset, úgy érzem, hogy Gleison legyőzte őt, szóval van egy olyan stílus, van egy út, ahogy legyőzhető, de most ő a bajnok.”

 

Jelenleg nem úgy tűnik, hogy láthatjuk Alvarezt és Nurmagomedovot összecsapni, ugyanis Alvarez nemrég a ONE Championshiphez szerződött és egy lépésre van a promóció könnyűsúlyú bajnokságának megnyerésétől.

forrás: mmajunkie.com
Küzdősportban támogatónk a profight.hu