Amiért nem kéne Masvidalnak Covingtonnal küzdenie
2019. november 26. 19:18

Amiért nem kéne Masvidalnak Covingtonnal küzdenie

Bár iszonyatos feszültség van Jorge Masvidal és Colby Covington között, mely akár egy összecsapásban is kicsúcsosodhatna, legalább egy ember van, aki nem örülne ennek a végkimenetelnek.

Mike Brown, aki korábban Covingtonnal dolgozott, most pedig Masvidal vezetőedzője mindig szereti elkerülni az összecsapásokat olyanok között, akik mindketten az American Top Team-ben edzenek.

 

Annak ellenére, hogy a csapattársak közötti összecsapások gyakran elkerülhetetlenek, Brown szívesebben keres más megoldást, főleg, ha olyan, egész életükben az ATT-hez lojális harcosokról van szó, mit Masvidal és Colvington.

 

„A Covington dolog elég komplex, mert ő is egy olyan srác, aki az American Top Team-ből jön, ami tovább bonyolítja a helyzetet” – magyarázta Brown az MMAFightingnak. „Nem feltétlenül tetszik az ötlet, hogy ők ketten összecsapjanak. Jorget egyáltalán nem zavarja a dolog, de én inkább nem nézném végig.”

 

„Nem feltétlenül szeretem, amikor két American Top Team harcos küzd egymással. Sok bonyodalmat okoz. Igen, jó probléma ez, de az edzőteremben nem túl nagyszerű.”

 

Régen még közeli barát és legjobb edzőtárs volt Masvidal és Covington, akik segítették egymást felemelkedni a UFC váltósúlyában.

 

Kettejük kapcsolata az elmúlt hónapokban romlott meg, de mindkét harcos hűséges maradt az American Top Temahez.

 

Masvidal 2007-ben csatlakozott a csapathoz, míg Covingtont a csapat szerződtette egyenesen a főiskolából, így ő soha nem edzett máshol.

 

Ehhez még hozzá jön, hogy Brown szerint drámaian meg tudja változtatni egy edzőterem hangulatát egy belsős összecsapás.

 

„Mindkét harcos aggódhat, hogy a másik edzője figyeli őt. Azonnal egy olyan helyen vagy, ahol folyamatosan figyelnek téged.” fejtette ki Brown. „Ez nem egy jó érzés.”

 

„Ez nem egy ideális szituáció, hogy ők ketten összecsapnak. Egy versenyen vagy egy címmeccsen megtörténik az ilyen, de ettől még nem olyan dolog, amit látni szeretnék.”

 

Brown tudja, hogy Masvidal és Covington is szentélyként tartja számon az ATT edzőtermét, ahova ha belépnek, minden problémájukat kint hagyhatják és csak az edzésre fókuszálhatnak.

 

„Ez egy nagyon szoros család, de emellett nagyon nagy is” – tette hozzá Brown. „Néha a családokban nem szeret mindenki mindenkit. Nincs mindenki közel egymáshoz.”

 

Brown úgy gondolja, hogy Masvidal számára több lehetőség is fennáll, ha készen áll majd a harcra 2020-ban.

 

„Természetesen az öv nagyon fontos és Conor [McGregor] ellen is nagy meccs lenne.” – jelentette ki Brown. „Kissé meg vagyok osztva. Jelenleg inkább Jorge oldalán állok. Talán a legjobb ötlet egyszerűen rámenni a legnagyobb pénzt hozó összecsapásra.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu