Ben Askren visszavonul!
2019. november 20. 17:03

Ben Askren visszavonul!

Ben Askren eldöntötte, hogy szögre akasztja kesztyűit.

Hétfőn, a korábbi ONE Championship és Bellator bajnok hivatalosan bejelentette visszavonulását a kevert harcművészetektől.

 

Askren szerint a döntést az orvosok jelentése tette véglegessé, miszerint csípőprotézis műtétre szorul, ami gyakorlatilag a versenysport végét jelenti.

 

„Visszavonulok a kevert harcművészetektől és őszintén visszavonulok mindentől” – nyilatkozta Askren az ESPN-nek. „Csípőproblémáim voltak és végül beszéltem az orvosommal, valamint a legutóbbi meccsem előtt meglettek az MRI eredményeim is és csípőprotézisre szorulok.”

 

„Ennyi volt számomra. Egy hétig gondolkoztam ezen és azon, hogy mit fogok mondani. Igazából elteltem hálával a nagyszerű karrieremért, annak ellenére is, hogy a vége nem az elképzeléseim szerint alakult.”

 

Askren már a Damien Maia elleni, harmadik menetben feladással végződő mérkőzése után is megemlítette a viszavonulás lehetőségét.

 

Azt a meccset megelőzően mindössze egyszer (pont az azelőttin) szenvedett vereséget. Akkor Jorge Masvidal volt az ellenfele, akinek a repülő térdese a UFC leggyorsabb kiütéses győzelmét is jelentette, ugyanis a meccs mindössze 5 másodperccel a KO előtt kezdődött.

 

Végül a visszaesés nem vezetett Askren visszavonulásához, abban inkább az egészségügyi probléma hozta meg helyette a döntést.

 

„Amikor visszatértem, nagyjából 3-5 évig voltak csípőproblémáim. Amikor visszatértem és decemberben újra edzeni kezdtem, akkor vált igazán rosszá a dolog” – magyarázta Askren. „Elmentem az orvosaimhoz Columbiába, akikkel tartottam a kapcsolatot, mert oda jártam főiskolára, szóval lementem és megröntgeneztek és PRP kezelést is kaptam. A PRP kezelés segített jelentősen csökkenteni a fájdalmat, de nem a mozgásból eredőt.”

 

„Megnézték a röntgenfelvételeket és azt mondták, hogy folytathatom és ha végeztem, akkor rendbe raknak. Augusztusban nagyot romlott az állapotom így ismét lementem oda és megint kaptam egy PRP kezelést, ami már nem segített annyit. Konzultáltam a doktorommal, aki megkérdeztem, hogy miért nem csinálunk egy MRI-t mielőtt elmegyek és akkor ránéz, ha végeztem a meccsemmel, aztán egy pár év megkönnyebbülést intéznek a csípőmmel. Emellett azonban még mindig esélyes volt, hogy csípőprotézisre szorulok majd valamikor.”

 

A Maia elleni, októberi meccset követően Askren ismét ellátogatott Columbiába, ahol karrierjének véget vető híreket kapott.

 

„A repülést követően beszéltem vele és azt mondta ’csípőprotézisre van szükséged’” – folytatta Askren. „Ő nem végez ilyen specifikus műtéteket. Beszéltem három-négy orvossal és mindannyian azt mondták, hogy ha egyszer megcsinálják a protézist, azzal nagyjából le is van tudva a dolog.”

 

A 2008-as szabadfogású birkózó olimpikon 20017-ben egyszer már visszavonult a ONE Championshipben történt legutolsó címvédését követően, de aztán egy csere útján visszatérhetett a UFC-be, amit ki is használt.

 

Askren első UFC-s meccsén feladásra kényszerítette a korábbi bajnok Robbie Lawlert, de aztán Masvidal és Maia is legyőzte őt.

 

Annak ellenére, hogy nem a tervei szerint ér véget karrierje, mégis megsüvegelendő 19-2 (1 NC) győzelmi mérleget és két különböző versenysorozat bajnoki övét tudhatja magáénak, valamint sosem szenvedett vereséget címmeccsen.

 

forrás: mmafighting.com

 

Küzdősportban támogatónk a profight.hu