Carlson Gracie Jr. és Sztraka Mihály közös szemináriuma
2013. február 24. 13:37

Carlson Gracie Jr. és Sztraka Mihály közös szemináriuma
Múlt héten ismét hazánkba látogatott Carlson Gracie Jr. és közös szemináriumot tartottak Sztraka Mihály mesterrel a Carlson Gracie BJJ Hungary iskola honi alapítójával a Vasas birkózó termében.
Profight: Karate és Judo övek minden színben!

Carlson Gracie Jr. és Sztraka Mihály
Mesterek egymás közt

Jó hangulat és kiváló színvonal jellemezte a két mester közös szemináriumát a Vasas Fáy utcai edzőtermében. Szépen megtelt BJJ harcossal a birkózó szőnyeg, és a színes program mellett jó hangulatban telt a majd két órás foglalkozás.

Az első etapban egy izzasztó bemelegítéssel indítottak a harcosok a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Primal Move mozgásforma segítségével, amit Lakatos Péter a szisztéma magyarországi főinstruktora vezényelt. Péter mellesleg kék öves Carlson Gracie BJJ tanítvány, így a program hosszú távon is beépül a harcosok repertoárjába.

Lakatos Péter munkában
Lakatos Péter munkában

Majd Carlson Gracie Jr. közel egy órás etapja következett, ahol különböző Guard pass és Guillotine variációk gyakorlása valamint egy Kimura fogást prezentált a mester.

Carlson Gracie Jr. szeminárium, 2013
Guard pass gyakorlás

 

Carlson Gracie Jr. szeminárium, 2013
A mester magyaráz...

Végül Sztraka Mihály mester záró része következett, ami óriási érdeklődésre tartott számot, hiszen egy-egy általa bemutatott technikát még Gracie Jr. is elismerő tekintettel tanulmányozott, hiszen Mihály iskolájának alapelve a nagyfokú hatékonyság, amit a technikák pontos bemutatása után minden résztvevő saját bőrén tapasztalt. A magyar mester főleg a technikák pontosításával volt elfoglalva majd a különböző Guard szituációkra helyezte a hangsúlyt.

Carlson Gracie Jr. szeminárium, 2013 - Sztraka Mihály
Fontos a pontos technika

 

Carlson Gracie Jr. szeminárium, 2013
Dörögdi Szabolcs, Pajor Ferenc, Kosztolánczy György

 

Carlson Gracie Jr. szeminárium, 2013
Kiváló volt a hangulat

 

Szentes János
Szentes János egy jó fogásban

 

 


K.T.