Cejudo: „Úgy érzem, én vagyok a UFC arca”
2019. június 12. 12:10

Cejudo: „Úgy érzem, én vagyok a UFC arca”

A kétsúlycsoportos bajnok, Henry Cejudo úgy érzi, hogy a UFC arcává emelkedett és azt várja, hogy Dana White még egy pár nullát a fizetéséhez csapjon.

Cejudo nyakában és mindkét vállán arany lóg, de a bankszámláján többet szeretne látni.

 

Szombat este Cejudo lett a UFC történetének negyedik olyan harcosa, aki két súlycsoport bajnoki övét egyszerre viselheti, ugyanis a harmadik menetben TKO-val legyőzte Marlon Moraes-t.

 

Természetesen Cejudo olimpiai arannyal is rendelkezik, így magát tartja minden idők legnagyobb küzdősportolójának. Cejudo emiatt abban bízik, hogy ettől gazdagabb is lehet, mivel a közeljövőben találkozót tervez a UFC elnökével, Dana White-tal, hogy meggyőzze, hogy többet keressen, miután „Champ-champ” lett.

 

Dana White-tal is találkoznom kell. Azért kell vele találkoznom, mert nehézsúlyú fizetést akarok.” – mondta Cejudo a UFC 238 utáni sajtótájékoztatón. „Úgy érzem, én vagyok a UFC arca és ennek megfelelő fizetést akarok.”

 

„Dana eddig jó volt hozzám. Nagyon jó. Semmi rosszat nem tudnék mondani, de nehézsúlyú pénzt akarok. Meg akarom változtatni a játékot.”

 

A vaskosabb fizetés mellett Cejudo láthatóan több korábbi bajnok ellen is szívesen küzdene.

 

A Moraes elleni győzelmét követően kifejezetten kihívott két korábbi UFC-s bajnokot, Dominic Cruz-t és Cody Garbrandt-ot, valamint a WEC bajnokát, Urijah Faber-t.

 

Közülük Cruz még mindig vállsérüléssel küszködik, melyre várhatóan rámegy a 2019-es év nagy része, illetve 2016-ban küzdött utoljára, amikor pont Grabrandtól szenvedett legutóbb vereséget.

 

Garbrandot sem áll sokkal jobban, ugyanis három kiütést szenvedett el sorozatban, Faber pedig júliusban készül a visszatérésre két és fél év kihagyás után.

 

Mindeközben Aljamain Sterling szombat este begyűjtötte sorozatban negyedik győzelmét, amikor egyhangú döntéssel őt látták jobbnak a bírók Pedro Munhoz ellenében, Petr Yan pedig JImmie Rivera ellen őrizte meg UFC-s veretlenségét. Mindkét harcos bejelentkezett címmeccsre, de Cejudo-t jobban érdeklik az örökségét bővítő összecsapások.

 

„Mert ők legendák.” – magyarázta Cejudo kihívottjainak névsorát. „Nagy harcokat akarok. Ez az, amit akarok. Legenda-gyilkos vagyok. Nagy meccseket akarok.”

 

„Dominick Cruz… Ti, srcok nem látnátok szívesen egy Dominick Cruz vs. Henry Cejudo-t? Nem hangzik izgalmasan?”

 

Cejudonak első dolga lesz újratárgyalni a szerződését következő meccse előtt. Mindemellett Cejudo megemlítette, hogy lehetséges, hogy a válla és a lába is megsérült, ami miatt egy ideig parkolópályára kényszerül majd.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu