Cejudo visszavonulásával megüresedett a harmatsúly trónja
2020. május 25. 22:00

Cejudo visszavonulásával megüresedett a harmatsúly trónja

A UFC harmatsúlya hivatalosan is új bajnokra vár.

Henry Cejudo bejelentette visszavonulását Dominick Cruz elleni győzelme után a UFC 246 estéjén, így a 135 fontos bajnoki cím megüresedett.

 

Ez a hír pedig annyira biztos, hogy a UFC hivatalos rangsorában már nem szerepel Henry Cejudo neve és képe.

 

Elég egy gyors pillantás a sorrendre és látszik, hogy nincs se kép se név a bajnok helyén. Cejudo neve a harmatsúly mellett a pound-for-pound ranglistájáról is kihúzásra került, ahol eddig a legjobb ötbe tartozott.

 

A UFC halad tovább, rövidtávú terveiben nem szerepel a korábbi bajnok neve, de azért bíznak a visszatérésében, ugyanis Cejudo világosan kijelentette, hogy van az a pénz, ami visszacsábítaná az OKtagonba.

 

Egyelőre azonban úgy látszik, hogy a UFC komolyan veszi a visszavonulást, a bajnoki pozíciót hivatalosan is üresként tüntették fel és elkezdődhet az új bajnok felkutatása.

 

Miután „Triple C” bejelentette a visszavonulását, Dana White úgy nyilatkozott, hogy az orosz Petr Yan küzdeni fog a harmatsúly bajnoki címéért, akármilyen meccsről legyen is szó. Bár még semmi sem biztos, különböző források azt mondták az MMA Fightingnak, hogy elkezdődtek a tárgyalások a címmeccsel kapcsolatban, melyre várhatóan idén nyáron kerül majd sor és eddig egyetlen résztvevője tűnik biztosan, a Dana White által is említett Petr Yan.

 

Tudjuk, hogy ilyenkor még fenntartásokkal kell kezelni minden információt, de úgy látszik, hogy az orosz harcos jó eséllyel megkapja a címmeccset.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu