Cejudo vs Aldo összecsapás a UFC 250-en!
2020. február 25. 16:22

Cejudo vs Aldo összecsapás a UFC 250-en!

„Triple C” megpróbálja a korábbi, domináns bajnokot is térdre kényszeríteni.

A korábbi kétsúlycsoportos bajnok és regnáló harmatsúlyú címvédő, Henry Cejudo május 30-án, Sao Pauloban, a UFC 250-en összecsap a korábbi pehelysúlyú bajnokkal, Jose Aldoval. A híreket először a UFC közvetítőpartnere, az ESPN.com erősítette meg, miután a Combate megírta, higy folynak a tárgyalások a fő attrakció ügyében.

 

Cejudo azonnal megragadta a kihívás lehetőségét, miután Aldo bemutatkozott a harmatsúlyban. AZ első mérkőzésén ellentmondásos döntés eredményeként kikapott attól a Marlon Moraestől, akit Cejudo a bajnoki övért le tudott győzni.

 

A harmatsúly többi versenyzőjének hangos protestálása ellenére is megkapta Cejudo az áhított meccset Aldo ellen, miután az lemondott nagylégsúlyú bajnoki címéről. Az öv sorsáról szombaton döntenek a Joseph Benavidez vs. Deiveson Figuerido összacsapáson, a UFC Norfolk fő meccsén.

 

Cejudo vállsérülés miatt a tervezettnél hosszabb pihenőre kényszerült, ezért a korábbi kétszeres bajnok óvatosan fogalmazott két címének megvédéséről. Miután Cejudo lemondott a nagylégsúlyú bajnoki címéről, azonnal célkeresztbe vette a súlycsoportot váltó Aldot, aki koránt sem fényes, 2-3-mas győzelmi mérleget hozott össze abban a divízióban, melyben egykoron egyeduralkodó volt.

 

A brazil harcos fizikai állapota sok fejtörést okozott a Moraes elleni meccs előtt, de végül sikeresen tudott mérlegelni. Ezt követően nagyszerűen küzdött, mely miatt számos MMA megfigyelő szerint ő volt a mérkőzés jogos győztese.

 

Cejudo 2019 júniusi, Moraes elleni címvédése óta nem küzdött, így nem tudjuk, milyen formában lévő bajnok várja majd a javításra készülő Aldot az Oktagonban.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu