Colby Covington szakított az American Top Teammel
2020. május 27. 22:31

Colby Covington szakított az American Top Teammel

Colby Covington már nem az American Top Team harcosa.

A korábbi UFC váltósúlyú ideiglenes bajnok szerdán nyilatkozta a The Scorenak, hogy elválnak útjai jelenlegi csapatától. A nyilatkozat egy héttel azután történt, hogy letörölték a harcos nevét az American Top Team honlapjáról.

 

„Nem vagyok az American Top Team tagja Coconut Creekben” – mondta Covington a The Scorenak. „A Colby Covington Inc. tagja vagyok. A Colby Covington biznisz és a Colby Covington csapat tagja vagyok.”

 

„Mostantól hozzám intézhetitek a panaszokat. Mindenki, aki Dan Lamberthez és az American Top Teamhez megy, így gondolkozik: ’Profi harcos vagyok, de Dan Lamberthez megyek. Hé Dan, nem akarok vele küzdeni a ketrecben, mert tudom, hogy nem tudom legyőzni, meg tudnád védeni a becses kis érzéseimet?’”

 

Covingtonnak több csapattársával is rossz viszonya volt, közéjük tartozik Jorge Masvidal és Dustin Poirier is.

 

A 32 éves harcosnak nem volt egyetlen jó szavas sem Masvidalhoz és Poirierhez, de kifejezte háláját az American Top Team alapítójának és tulajdonosának, Dan Lambertnek, valamint az edzőknek és a stábtagoknak is.

 

„Jobban tisztelem Dan Lambertet, mint bárki mást a Földön – a srác tiszteletemnek örvend halálom napjáig.” – méltatta korábbi főnökét, Dan Lambertet. „Sokkal tartozom neki. Kilenc éve megadta nekem a lehetőséget, hogy teljes munkaidőben nála eddzek, legyen ételem, pénzem és tető a fejem felett. Sosem hagyott kint a hidegben. Mindig megadta nekem a lehetőséget. Szóval nagyon hálás vagyok az ott töltött időmért. Továbbra is barát, továbbra is mentor, de megadtam a tartozásomat ott.”

 

„Nyertünk együtt egy bajnoki címet, de én olyat is tudtam adni neki, amit más harcos nem: elvittem a Fehér Házba. Jó kapcsolatunk volt. Sokat tett értem, hálás vagyok, hogy valamennyit viszonozni tudtam.”

 

Covington azt is elmondta, hogy semmi rossz érzés nincs benne az American Top Teammel szemben, döntése pusztán üzleti alapú volt. Azt azonban hozzátette, hogy az edzőterem márciusban bevezetett szigorú „trash-talk” tilalma befolyásolta a döntését.

 

Covington tervei szerint megtartja edzőpartnerei nagy részét, de átcsábítani nem akarja őket. A UFC váltósúlyú harcosa Dél-Floridát sem tervezi elhagyni új edzőhely keresése végett.

 

Covingtont utoljára múlt decemberben láthattuk akcióban a UFC 245 estéjén, amikor az ötödik menetben TKO-val vereségett szenvedett Kamaru Usman ellen. Azzal a vereséggel egy hétmeccses győzelmi széria szakadt meg.

forrás: mmajunkie.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu