Dana White még sokáig nem enged majd nézőket az eseményeire
2020. április 28. 10:52

Dana White még sokáig nem enged majd nézőket az eseményeire

Az elmúlt két hónapban örvénybe került a koronavírus terjedése miatt. Minden erőfeszítésük ellenére is el kellett halasztaniuk számos eseményüket. De pénteken a UFC elnöke, Dana White bejelentette ambiciózus tervét, miszerint májusban visszatér a UFC, méghozzá három eseménnyel egy héten belül.

White bejelentése mentén ismét sokan felvonták a szemöldöküket, hogy vajon jókor döntött-e így a vezető, de White a Yahoo-nak adott interjújában fenntartotta korábbi kijelentését, miszerint nem lehet csak ülni és várni, hogy elmúljon a járvány.

 

„Egy bizonyos ponton ki kellett találni valamit, hogyan lehetne visszatérni a normális kerékvágásba, de ezt egy valóban biztonságos módon” – mondta White. „Az egyetlen módja, hogy ezt kitaláljuk az, ha elkezdjük megvalósítani. Sok pénzt fogunk költeni. Nem lesz olcsó. Drága lesz. Mindenki egészségéért és biztonságáért aggódsz: a harcosok, a bizottság, a bírók, az embereim mind ottlesznek. Ez nem olcsó. Ez drága. Nehéz ügy, de valakinek meg kell tennie az első lépést és ki kell mennie. Nem maradhatunk az otthonainkban decemberig.”

 

White hihetetlenül elszánt, hogy a járvány alatt is tartson eseményeket. Heteket töltött vele, hogy megpróbálja a UFC 249-et április 18-án megtartani, valamint a ’Fight Island’ nevű projektjét is majdnem lefixálta már, amikor a Disney közbeszólt és ki nem kényszerítette annak leállítását. Ez természetesen csak késleltette Whiteot, aki állítja, hogy az egészség, a biztonság és a UFC kéz a kézben járnak.

 

„Nagyon törődöm a harcosaimmal” – folytatta White. „Nagyon vigyázok a személyzetemre is; egyértelmű, hiszen ők a családom. Az egészség és a biztonság már 20 éve fontos számunkra… Ez nem új nekünk. Ez egy olyasvalami, amivel nem csak heti szinten foglalkozunk, hanem büszkén mutatjuk, hogy mennyire az élen járunk benne.”

 

Ezt nagyon jól bizonyítja többek között, hogy 2015-ben White szervezte be a UFC-be az USADA doppingellenes szervezetet. Bár a világjárvány teljesen más tészta egészségügyi szempontból, pláne, ha számításba vesszük, hogy várhatóan nem múlik el egy hamar. Pont emiatt mondta azt White, hogy a közeljövőben biztosan zárt kapuk mögött zajlanak majd az események.

 

„A világ nyilvánvalóan meg fog változni és én gondoltam a jövőre. Minden dolgot végig kell nézni. Az emberek azt hiszik, hogy nem veszek komolyan a dolgot, mert hamar visszatérek meg ilyenek.”

 

„Nem arról van szó, hogy ne venném komolyan” – nyilatkozta White. „Nagyon is komolyan veszem. Nem tervezem kinyitni a kapukat még egy jó ideig… Már ezeken is túlmenően gondolkozom. Ami miatt még aggódnom kell, az az emberek biztonsága és megrendezhetem az eseményeket. Nincs szükségem tömegre.”

 

Egy kérdés azonban megmaradt: hogyan tudja majd hatékonyan kontrollálni a UFC a járvány terjedését, amikor más ligák beismerték, hogy ők nem tudják? Ha a világ összes egészségügyi szakértőjének fejfájást okoz a küzdelem a járvánnyal, hogyan oldja majd meg ezt Dana White? Erre egyszerű válasza van az UFC elnökének.

 

„Szerintem a szakértők annyira kontrollálták, amennyire csak lehet. Szó szerint lezártuk a világot. Őrült dolog, hogy ez is lehetőség volt. Lezártuk a világot és kontrolláltuk, amennyire csak tudtuk. Csak azt nem tudom, hogy meddig maradhat lezárva a világ. Sok dolog indíthat lavinát, ha bezárva tartjuk az embereket teendők és szórakoztatás nélkül, valamint sokan nem keresnek pénzt és nekik elfogy majd a pénzük és nem tudnak majd ételhez jutni. Elő kell rukkolnunk olyan tervekkel, ami a normálishoz a lehető legközelebbi életet biztosítja az embereknek.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu