Dana White nagyon szervezi a UFC 249-et
2020. március 29. 14:55

Dana White nagyon szervezi a UFC 249-et

Dana White továbbra is szervezi a UFC 249-et, elmondása szerint 4-5 ötlete van a helyszínt illetően.

Az eredetileg a brooklyni Barclays Centerbe tervezett esemény helyszín nélkül maradt a koronavírus járvány kitörése miatt. A helyszínek száma pedig igencsak limitáltnak tűnik a világszerte meghozott szigorú létszámmaximumot illető intézkedések miatt.

 

Egy Mike Tysonnak adott friss interjúban White beismerte, hogy számos akadályt kellet leküzdenie. A nehézségek ellenére a UFC elnöke mégis arról tudott beszámolni, hogy több lehetséges helyszínt is talált, mely otthont adhat majd a nagyon várt Ferguson vs. Nurmagomedov összecsapásnak.

 

„Megpróbálom április 18-án megrendezni a Tony vs. Kahib meccset és megpróbálok visszahozni valamicske normalitást az országba” – jelentette ki White. „Minden nap ezen dolgozom, mindig újabb csavart labdával találom szembe magam. Mindig, amikor tervezünk valamit, az széthullik – Újra és újra kell csinálnom mindent.”

 

„Négy-öt helyszínem van jelenleg és meg is vagyunk. Aztán ki kell találnunk, hogy hogyan ki mehet be és ki nem, hogy mit csinálhatunk és ezek köré építjük majd fel az este kártyáját.”

 

White sok kritikát kapott a jelenlegi kártya megtartását illetően, de a zártkapus UFC 249-et támogatják. Számos kérdés felmerül, hogy miként néz majd ki az esemény a jelenlegi szabályozások mellett, illetve, hogy tesztelik-e majd a résztvevőket COVID-19-re, illetve, hogy milyen intézkedéseket vezetnek be annak érdekében, hogy a sportolókat a lehető legkisebb veszélynek tegyék ki.

 

„Mindenki menekül és elbújik” – mondta White a kialakult helyzetről. „Én olyan fajta srác vagyok, aki kimegy és megpróbál megoldást találni. Hogyan oldjuk meg ezt? Hogyan győzzük le ezt a dolgot?”

 

„Hallgass ide, ha olyasvalaki vagy, akire nagy veszélyt jelent a vírus, távol kell maradnod és karanténba kell vonulnod egy időre. Mi történik, amikor jövőre megint eljön az influenzaszezon? mi lesz akkor?”

 

„Szerintem a média tette ijesztővé ezt a dolgot” – folytatta White. „Az emberek felvásárolják az összes WC papírt. Ha megnézed, hogy mit csinálunk, látszik, hogy teljesen kiszámíthatatlan és a félelem vezérli. Nagyon furcsa.”

 

White fenntartja az indokát a UFC meccsek lehető legzavartalanabb lebonyolítására, miszerint ez nem a pénzcsinálás miatt van, hanem hogy a harcosok figyelmét eltereljék a világ ezen igen lármás időszakáról.

 

White szerint, amikor már a múlt lesz a koronavírus járvány, fejvakargatva tekintünk majd vissza rá.

 

„Szerintem egy-két év múlva majd úgy látjuk az egészet, hogy szent sz*r, emiatt zártuk le az egész világot?”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu