Dana White nem szervezi meg a McGregor vs. Edgart!
2019. október 18. 14:57

Dana White nem szervezi meg a McGregor vs. Edgart!

A UFC legnagyobb csillagának szava sem elég, hogy Dana White meginogjon a döntésében.

White csütörtökön elmondta, hogy nem tesz eleget Conor McGregor rendeletének, miszerint meg kéne szerveznie egy összecsapást Frankie Edgar ellen, mivel a korábbi könnyűsúlyú bajnok nem érdemelte ki a lehetőséget.

 

Sőt, White azt is elárulta a Boston Heraldnak, hogy Edgar közelmúltbeli döntése a súlycsoportváltásról teljesen kivette őt a képből.

 

„Az a Franke Edgar [elleni meccs] nem fog megtörténni.” – jelentette ki White. „Frankie két súlycsoporttal lejjebb van, mint ő. [Edgar] pedig helyzetben van; Aljamain Sterling ellen küzdött volna, de ő kiesett sérülés miatt.”

 

„Frankie a karrierje vége felé jár és ismét bajnoki címet szerezhet. Így a Conor elleni meccs teljesen nonszensz.”

 

McGregor, akinek júliusi visszatérését kéztörése miatt elhalasztották, szerdán felbukkant a Twitteren, hogy kikiáltsa legújabb ötletét. Kihívta Whiteot, hogy rendezze meg az összecsapást, amibe Edgar – saját elmondása szerint – már beleegyezett.

 

A páros összecsapása egyszer már ki lett tűzve, miután McGregor elnyerte a pehelysúly bajnoki címét Jose Aldotól. Akkor azonban az ír inkább váltott könnyűsúlyba, ahol történelmi győzelme külön utakra terelte őket.

 

Edgar jelezte váltását 135 fontba Max Holloway elleni, szívfacsaró hanyatlását követően. A tervek szerint a jövő hónapban, a UFC 244 estéjén csapott volna össze Sterlinggel, aki csukósérülése miatt mégsem tudja vállalni az ütközetet.

 

Ez nem az első alkalom, hogy White nem enged McGregor igényeinek. Ennek ellenére a UFC elnöke szerint az ír visszatér majd az Oktagonba.

 

„Szerintem Conor jövőre küzd majd.” – mondta White.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu