Daniel Cormier szerint az MMA-ban nincs Michael Jordan
2020. április 27. 18:38

Daniel Cormier szerint az MMA-ban nincs Michael Jordan

Ki minden idők legjobbja? Ez egy olyan téma, aminek már eddig is hosszú órákat szenteltek a sportág kedvelői és szakértői, de mégis van annyira érdekes, hogy mindig megérje róla beszélni.

A korábbi kétsúlycsoportos bajnok, Daniel Cormier szerint itt nem olyan egyszerű a helyzet, mint sok más sportágban.

 

A kosárlabdában ott van Michael Jordan, mint minden idők legjobbja, de amikor az MMA Junkie megkérdezte DC-t, hogy szerinte ki az MMA MJ-e, elismerte, hogy ez egy nehéz kérdés.

 

„Michael Jordan sokáig vitathatatlanul a kosárlabda legjobbja volt, [de] az MMA-ban szerintem nincs ilyen” – válaszolta Cormier. „De szerintem, ha elkezdesz gondolkozni egy srácon, aki megtestesítette a „bajnokot”, egy srác, aki berontott és mindent megtett, amit meg kellett, mindezt jól, akkor azt mondanám, hogy…”

 

„Szerintem elfelejtsük, hogy Jordan vesztett a rájátszásban, sőt számos alkalommal vereséget szenvedett. A 90-es évek előtt nagyjából minden évben kikapott a rájátszásban. Szóval közel sem volt veretlen, de ha egy srácot kéne mondanom, aki mindent jól csinált, valószínűleg Demetrious Johnsont mondanám. Meghatározta az övet az idejében, mindig felkészült volt, egyre jobban teljesített, ahogy haladt előre regnálásában. Nem bicsaklott meg, nem hibázott, semmi ilyen és szerintem ő az egyik ilyen srác.”

 

De miközben Demetrious Johnsont emelte ki kihangsúlyozta, hogy valakit a többiek fölé emelni trükkös dolog, mert számos harcosnak van olyan tulajdonsága, mely őt tenné meg a lejobban, jogosan. Ha viszont minden idők legjobbjairól szeretnénk listát készíteni, DC nem hagyná ki magát közülük.

 

„Szerintem, ha az MMA-ban kezdesz erről gondolkozni, nem hinném, hogy az csak egy ember lenne” – ismerte be. „Szerintem egészként kell nézni az embereket és így lenne öt vagy hat olyan srác, aki sokáig a sportág csúcsát jelent majd és szerintem én is egy vagyok közülük.”

forrás: mmajunkie.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu