Ezért nem várt címmeccsre Covington!
2019. június 27. 19:08

Ezért nem várt címmeccsre Covington!
A héten korábban bejelentették, hogy Colby Colvington Robbie Lawler elleni meccse lesz majd a fő összecsapás a UFC Newark estéjén. Váratlan bejelentés volt, ugyanis elég előkelő helyen várhatta volna, hátha ő lesz Kamaru Usman ellenfele a címmérkőzésen. Tegnap azonban a közösségi médiában megmagyarázta döntését.


„Abban egyeztünk meg, hogy először az utolsó igazi bajnok ellen védem majd meg a címemet. Nagyobb ember és nagyobb név, mint Marty Álhírúr. Az ember, akitől félt Ben S*eggkrém és akit nem tudott legyőzni. A küzdősportok élő legendája [Robbie Lawler]. Ő egy korábbi UFC bajnok, Hodge Trophy várományos és az egyetlen elég nagy név, akivel megküzdenék egy Primetime ESPN Main Event Title Fight-on. Amerika Bajnoka mindig válaszol. Találkozunk Newarkban.”

 

Lawler igazából nem Hodge Trophy várományos. A váltósúlyú Ben Askren viszont az és az ellentmondásos győzelme után Covington azt mondta, hogy Askrennek le kéne mondani a díjról Lawler javára. De annak ellenére, hogy nem valószínű, hogy Hodge Trophy-t nyer, a váltósúly egyik legnagyobb csillaga és korábbi UFC bajnok. Mivel Usman megerősített információk alapján ősszel tervez visszatérni, a UFC akcióba lépett és visszahozta a több mint egy éve pihenő Covingtont, aki elárulta, hogy nem volt nehéz a döntés.

 

„A jó utat választottam.” - nyilatkozta Covington az MMAJunkie Radionak. „Marty Álhírúr éppen sérülést színlel, ki tudja, hogy küzd-e még egyáltalán. Hat vagy hét hónapja nem csinál semmit. Ki tudja, visszatér-e. Minden héten más magyarázattal és kifogással rukkol elő. A shownak mennie kell tovább. Meg kell védenem ezt a címet. Megnyertem és most itt az ideje, hogy megvégjem.

 

Robbie Lawler egy méltó bajnok. Ha most kimész az utcára és megkérdezel ezer embert, hogy kit ismernek jobban... Marty Álhírúr és Robbie Lawler között, szerinted kit mondanak majd? Pontosan. Nagyobb név, egy legenda, igazai bajnok és harcosbarát – kielégíti a szurkolókat. Érdekes stílusa van és izgatott vagyok az összecsapásunk miatt, mert háború lesz. Az ESPN adja majd főműsoridőben. Senki nem áll úgy készen a ragyogó fényekre és a nagyvárosokra, mint Colby Chaos Covington.”

 

Covington iszonyatos munkát végzett az elmúlt időszakban, hogy komoly tényezővé váljon. A korábbi D-I All-American birkózó, Covington kis fanfározásssal érkezett a UFC-be. De miután 7-1-es győzelmi arányt, eléggé elment a trash-talk irányába, de ezzel elérte, hogy címmeccset vívhasson Rafael dos Anjos ellen. Inaktivitása miatt megfosztották az ideiglenes övtől, de a folyamatos beszólásai miatt a köztudatban rendesen megragadt. Most pedig az a célja, hogy „először védje meg az ideiglenes címét”, hogy ő legyen a UFC arca.

 

„Robbie nagyobb név.” - nyilatkozta Covington. „Lenyűgöző volt Ben S*ggkrém ellen. Jobb apa, mint Ben S*ggkrém, jobb harcos és jobban is néz ki. Egyszerűen mindent jobban csinál, mint S*ggkrém, így izgatott vagyok. Ez egy nagy, nagy lehetőség és én ezekben a lehetőségekben csillogok a legjobban, így ez a nagy esélyem, hogy tényleg megmutassam a UFC-nek és az ESPN-nek, hogy ki az igazi bajnok és ki a UFC arca. Ez most a tervem.”

 

A UFC on ESPN-re augusztus 3-án kerül majd sor Newarkban.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu