Gaethje szemet vetett Nurmagomedovra
2019. március 31. 22:42

Gaethje szemet vetett Nurmagomedovra

Justin Gaethje viharos bejelentést tett szombat este a UFC Philadelphiát követően.

A 30 éves könnyűsúlyú versenyző tanári jobbossal ütötte ki Edson Barbozát az első menetben a UFC Philadelphia mő mérkőzésén, melyre a Wells Fargo Centerben került sor. Gaethje a korábban megszokott, domináns teljesítményével ismét bekerült a címmeccs-esélyesek körébe, így számára a győzelem többet ér pusztán a diadalnál.

 

„Istenem, ez egy nagyon engesztelhetetlen sport” – nyilatkozta Gaethje az győzelmét követően. „Úgy értem, hogy keményen dolgozunk. 12 héten át dolgoztam nap, mint nap, számtalan áldozatot hoztam meg és a kétség még mindig rám akar törni. És bizos vagyok benne, hogy ez minden keményen dolgozó emberrel megesik, de ilyenkor tolni kell tovább. Ez minden, amit csinálok.”

 

„Hiszek a felkészülésemben, hiszek az emberekben, akikkel körül veszem magamat. Ember, ez őrület. Remegek. Nehéz ezt most kontrollálni.”

 

Gaethje teljesítménye a Vick elleni tükörképe volt, csak sokkal kimértebben. Gaethje a mérkőzés után elárulta, hogy ez tudatos döntés volt a részéről.

 

„A két vereségemet követően, ténylegesen tükörbe tudtam nézni.” – mondta Gaethje. „Azelőtt veretlen voltam és nem töltöttem időt a változtatásokkal, mert nem tudtam, mivel volt baj. Csak nagyon sikeres voltam. De most, a képességem, hogy lelassítsam a dolgokat, egyszerűen csodálatos. Nem tudtam, hogy tudok ilyet. Nem tudtam, hogy rendelkezem ezzel a képességgel. De igen, sokkal több agyi tapasztalat számomra és ezt imádom. Az utolsó két mérkőzésem sokkal másabb volt, mint az azokat megelőző kettő.”

 

A UFC könnyűsúlya zsúfolt és zavarba ejtő mostanság, főleg a tetején a Ferguson, McGregor, Nurmagomedov hármassal. Poirier és a pehelysúlyú bajnok Max Holloway április 13-án csapnak majd össze a könnyűsúly ideiglenes bajnoki címéért és a három, Gaethje-nál feljebb rangsorolt harcos (Iaquintana, Kevin Lee és Cerrone) már mind foglalt meccsel rendelkeznek.

 

A kilencedik helyen rangsorolt Paul Felder áll ilyen szempontból legközelebb Gaethje-hez, aki tiszteletteljesen beajánlotta magát, mikor arról kérdezték Gaethje-t, hogy kivel küzdenek legközelebb. Gaethje elutasította az ajánlatot.

 

„Nem akarod, hogy ez történjen veled” – reagált mosolyogva Gaethje Felder felvetésére.

 

Majd hozzátette, hogy Nurmagomedov a fő célpont, és megfogadta, hogy bármit megtesz azért, hogy összecsaphasson a súlycsoport veretlen bajnokával.

 

„Amikor eljön az idő ölsz, vagy megölnek.” – nyilatkozta Gaethje. „Ez téged vagy engem jelent. Nem érdekel ki az. Lehetsz te (Felder), lehet Nate (Diaz), lehet Donald (Cerrone), lehet Khabib (Nurmagomedov). Nem érdekel. Úton vagyok Khabib felé és meg akarok küzdeni vele. Úgy gondolom, én lennék a legkeményebb ellenfél számára.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu