Hivatalos: Ferguson vs. Nurmagomedov április 18-án!
2019. november 30. 17:23

Hivatalos: Ferguson vs. Nurmagomedov április 18-án!

Remélhetőleg ötödjére már nem jön közbe semmi!

Tony Ferguson pénteken aláírta a szerződését a Khabib Nurmagomedov elleni meccsre, melyet a könnyűsúlyban vívnak majd április 18-án, a Barclays Centerben, Brooklynban. Nurmagomedov már a hét első felében szignózta a papírokat.

 

Több forrás is megerősítette, az ESPN által először lehozott hírt az aláírásokkal kapcsolatban. A szerződés részleteiről még nem tudni biztosat, mindössze annyit, hogy Ferguson és a menedzseri csapata Las Vegasba repült az aláírás előtt, hogy minden részlet rendben legyen.

 

A célzott dátum már régóta ismeretes volt, de Fergusonék egészen mostanáig vártak az aláírással.

 

A két előkelően rangsorolt könnyűsúlyú harcos korábban már négyszer kapott időpontot az összecsapásra, először 2015-ben, de egyszer sem jutottak el az Oktagonig.

 

Az első meccs Nurmagomedov edzésen történt sérülése miatt maradt el. Akkor négy hónappal későbbre halasztották az eseményt, de akkor tüdőproblémák miatt Ferguson kényszerült visszalépésre.

 

2017-ben, a UFC 209-en is megpróbálkoztak az összecsapással, de akkor az orosz nagymértékű fogyasztása miatt kórházba került, így ismét elmaradt a show. Legutóbb pedig 2018-ban nem sikerült összehozni kettejük meccsét, mert Ferguson térdsérülés szenvedett egy TV kábelben való megbotlással, melyet a UFC 223 promóciós eseményén sikerült összehoznia.

 

Most, több mint négy évvel később talán tényleg láthatjuk végre Nurmagomedov és Ferguson könnyűsúlyú összecsapását. Bár hivatalosan még nincs neve az eseménynek, minden valószínűség szerint UFC 249 névvel vonul majd be a történelemben április 18 estéje.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu