Holloway elleni visszavágóval biztosítaná be első helyét Volkanovski
2020. március 24. 21:55

Holloway elleni visszavágóval biztosítaná be első helyét Volkanovski

Hat évig Jose Aldo volt a pehelysúly vitathatatlan bajnoka, címét kilenc alkalommal védte meg, amivel bebiztosította helyét minden idők legnagyobb harcosai között. Aztán Max Holloway kétszer is legyőzte őt, a UFC kommentátora, Joe Rogan „Minden idők legnagyobb pehelysúlyújának” nevezte Hollowayt. Most pedig Alexander Volkanovski pályázik erre a címre.

Volkanovski decemberben, a UFC 245-ön megszerezte a UFC pehelysúlyú bajnoki övet, amikor egyhangú döntéssel legyőzte Max Hollowayt. Azóta pihenőre kényszerült, ugyanis eltört a keze a meccs során. Nemrégiben azonban újra csatasorba állhatott, így nyáron szeretné egy újabb Holloway elleni diadallal bebiztosítani, hogy ő minden idők legjobbja a súlycsoportban.

 

„Egyértelmű, hogy ezt akarja a UFC, Dana White is megmondta, hogy ezt szeretné és azt hiszem én is akarom” – nyilatkozta Volkanovski a TMZ Sportsnak amikor a Holloway elleni visszavágóról kérdezték. „Akarom azt a meccset, mert nincs tiszta első számú versenyző, és egyszerűen úgy gondolom, hogy ő egy nagyszerű bajnok. Számomra pedig karrierem legnagyobb meccse jelenleg, hogy bebiztosítsam magam minden idők legjobb pehelysúlyújaként és minden idők egyik legnagyobbjaként. Kimegyek és legyőzöm Maxot kétszer, az emberek megadják majd a nekem járó tiszteletet.”

 

Az ember mindenképpen megérdemli a tiszteletet. Nyolcéves pályafutása során Volkanovski 21-1-es győzelmi mérleget szedett össze, melybe olyan győzelmek tartoznak, mint a Holloway, az Aldo és a Chad Mendes elleni. Most, a frissen koronázott bajnokként otthon szeretné először megvédeni a címét.

 

„Hazai pályán, Perthben akarok küzdeni” – mondta Volkanovski. „Nem akarok addig várni, amíg lesz egy Nr.1. Szerintem Max megérdemli, nagyszerű bajnok volt. A UFC akarja, az ausztrál rajongók akarják és szerintem mindenki más is akarja szóval úgy számolok, hogy megcsináljuk.”

 

„Nem akarok túl sokáig parkolópályán lenni, meg akarom védeni a címemet Ausztráliában. A perthi esemény június 6-ra van tervezve. Megcsináljuk.”

 

A UFC 251 jelenleg Perthbe van tervezve június 6-ra és a pletykák szerint a visszavágót is addigra tervezték, de ez mind a koronavírus globális járvánnyá válása előtt történt. A szóban forgó dátum pedig még mostantól is bő két hónapra van, a UFC hozzáállását figyelembe véve pedig jó esély van rá, hogy akkor és ott kerül majd megrendezésre az esemény.

 

És ha minden így alakul, az új bajnoknak van egy üzenete a régi számára: a dolgok nem lesznek másként, mint ahogyan decemberben voltak.

 

„Semmi más, csak tisztelet [Maxnak]” – zárta Volkanovski. „Te vagy a férfi, szeretnek emiatt. Úgy érzem velem is így van. Mindkettőnk tiszteletteljes. De tényleg akarod ezt az összecsapást? Én megcsináltam már öt menetben és garantálom, hogy nem változik semmi. Vagy befejezéssel lesz vége, vagy pontosan úgy, mint legutóbb. Tudom, hogy sokat bírsz, de ez nem segít majd.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu