Jon Jones és Dominic Reyes február 8-án csap össze!
2019. november 24. 16:07

Jon Jones és Dominic Reyes február 8-án csap össze!

A kisnehézsúlyú címmeccsre a regnáló bajnok, Jon Jones és a veretlen Dominic Reyes között várhatóan február 8-án, a texasi Houstonban kerül majd sor.

Több forrás is megerősítette az összecsapásról szóló híreket, melyet először a BJPenn.com tett közzé.

 

Jones az elmúlt időszakban egyre többet beszélt a visszatéréséról, főleg miután bejelentette, hogy Reyes a következő kiszemeltje.

 

Most lehetősége lesz sorozatban harmadjára is megvédeni a kisnehézsúly bajnoki övét, melyre jó esélye van, ugyanis nemrég legyőzte Alexander Gustafssont, Anthony Smitht és Thiago Santost is. Jones mérlege így 25-1 (és egy NC), az egyetlen vereségét pedig még 2009-ben szenvedte el, amikor az egyik könyökösét szabálytalannak ítélte meg a bíró.

 

Attól függetlenül, hogy az Oktagonon kívüli karrierjét törvényszegések tarkítják, még mindig a kevert harcművészetek történetének egyik legkiemelkedőbb alakja, melyet februári visszatérésekor ismét bizonyíthat.

 

Ami pedig Reyest illeti, a 29 éves harcos eddigi 12 győzelmes sorozatát, melynek a felét a UFC-ben szerezte, nem csúfítja vereség és szeretné, ha ez Jones ellen sem változna.

 

Reyes legutóbbi mérkőzésén a korábbi középsúlyú bajnokot, Chris Weidmant ütötte ki az első menetben októberben, majd a sikerét követően azonnal kihívta Jonest.

 

Most úgy tűnik, hogy meg is kapja a lehetőséget, hogy megküzdjön Jonesszal a február 8-i este fő mérkőzésén. Aznap a másik fő meccs is jónak ígérkezik, ugyanis Valentina Shevchenko csap majd össze Katlyn Chokagiannal.

 

Az eseménynek még nincs hivatalos száma és még semmi sem teljesen hivatalos, mert a UFC még mindig azon dolgozik, hogy Conor McGregor újra az Oktagonba lépjen az azt megelőző eseményen. Ha az sikerül, akkor a február 8-i este a UFC 247 néven szerepel majd a naptárban.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu