Május 9-én visszatér a UFC!
2020. április 26. 18:04

Május 9-én visszatér a UFC!

Ha nem jön közbe semmi utolsó pillanatos kormány-döntés vagy újabb problémák a koronavírussal kapcsolatban, a UFC 50 nap kihagyás után, május 9-én visszatér! A promóció és az állhatatos elnök, Dana White a visszatérésre készül, mióta leállt a Világ, sőt ha lett volna lehetőségük, a járvány alatt sem álltak volna le.

Most viszont végre teljesült a kívánságuk azzal, hogy Florida kormányzója „alapvető üzlet” kategóriába sorolta a sportot.

 

Whitenak azonban meg kell küzdenie ugyan azzal a problémával, mint az összes többi vezetőnek a Világon: a lehető legbiztonságosabban és legfelelősebben kell újraindítani az eseményeket. Az ő esetében viszont ez egy kicsit bonyolultabb, ugyanis ő olyan logisztikai nehézségekkel is találkozhat, melyekkel mások nem sokan. Számos olyan szerződött embere van, aki távolról jön és ők az esemény végeztével haza kell, hogy tudjanak térni közösségükbe. Ezáltal a vírus nem szándékos terjesztése sajnos valós lehetőség.

 

De hogy lesz ez megoldható? A pontos részletek ismeretlenek, de azt már tudjuk, hogy az eseményre Jacksonvilleben kerül majd sor, zárt kapuk mögött.

 

White egy 26 perces interjút adott a Yahoonak a jelenlegi helyzettel kapcsolatban, de az időtartamtól függetlenül nem tudtunk meg sok új dolgot.

 

„Nem arról van szó, hogy hezitálás miatt nem mondok semmit. Csak a médiának nem mondok el mindent” – nyilatkozta White. „Nem mondok el nekik mindent. Alapvetően elmondtam, hogy a biztonság és az egészség fontos. Tudod ez az ESPN-en megy majd, nem lesz jelen egyetlen szurkoló sem. Nem lesz 15.000 ember az arénában, akik aztán majd szétszélednek az országban. Megcsináljuk az eseményt. Biztonságosan.”

 

White az egész helyzet kezdete óta hangoztatta, hogy a UFC lesz az első sportesemény, ami visszatér majd és ebben kevesen kételkedtek ténylegesen. És most, valóra válik az ígéret, a UFC ugrik először fejest az ismeretlenbe. Whitetól azonban pontosan erre számítottunk.

 

A harcosok és a személyzet hálás lehet, ugyanis a UFC valószínűleg egészen biztonságos alkalmat választott az újrakezdéshez. A legfrissebb statisztikák alapján, melyeket pénteken tettek közzé, Duval megye esetszáma először kezdett csökkenni a járvány kitörése óta.

 

Május 9-én tehát vér lesz – és remélhetőleg semmi rosszabb nem.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu