McGregor vs. Cerrone a UFC 246-on!
2019. november 29. 19:12

McGregor vs. Cerrone a UFC 246-on!

Az ír fenegyerek visszatér az Oktagonba!

A korábbi UFC két súlcsoportos bajnok, Conor McGregor (21-4) és Donald „Cowboy” Cerrone (36-13, 1 NC) szóban megegyeztek, hogy váltósúlyban mérik össze tudásukat a UFC 246 fő eseményén, melyre január 18-án kerül majd sor a Las vegasi T-Mobile Arénában. A hírt először az ESPN jelentette meg, majd számos másik forrás is megerősítette.

 

Ez lesz McGregor első meccse, mióta 2018 októberében vereséget szenvedett Nurmagomedovtól a UFC 229 estéjén. Az összecsapást követően a két harcos és csapataik közelharcba keveredtek, mely pénzbüntetést és a két harcos, valamint Nurmagomedov néhány csapattársának eltiltását eredményezte.

 

Az elmúlt évben McGregor többször is összetűzésbe keveredett a törvénnyel. Egyszer egy dublini kocsmában állba vágott egy vendéget, illetve Miamiban egy hotel előtt kiverte a telefont egy őt videózó férfi kezéből. Mindkét eseményről készült videófelvétel.

 

Mindemellett két külön esetben is nyomoz utána a rendőrség szexuális zaklatás gyanújával, de ezek miatt (még) nem kapott büntetést.

 

McGregor kihagyta a teljes 2019-es évet, a kezét pedig a 2016 novemberi, Eddie Alvarez elleni, könnyűsúlyú győzelme óta nem emelték fel. Kétszer versenyzett váltósúlyban, mindkétszer kasszasiker volt Nate Diaz ellen. Első találkozásukkor a UFC 196-on Diaz a második menetben feladásra kényszerítette McGregort, a visszavágón, a UFC 202-n pedig McGregor diadalmaskodott többségi döntéssel. Azóta is ez a UFC két legsikeresebb pay-per-view meccse.

 

Annak ellenére, hogy számos kihívást kapott McGregor, széleskörűen számítottak rá, hogy Cerrone lesz a befutó, főleg miután az ír bejelentette, hogy január 18-án várható a visszatérése.

 

Cerrone jelenleg kétmeccses vereségi sorozatban van, Justin Gaethje és Tony Ferguson is jobbnak bizonyult nála. 2018 novemberében küzdött utoljára 170 fontban, akkor az első menetben feladásra kényszerítette Mike Perryt. A 36 éves harcos 6-4-es győzelmi arányát igyekszik majd tovább javítani McGregor ellen.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu