Miocic: Ngannou nem olyan technikás, mint Jones de nagyobbat üt
2020. május 24. 20:57

Miocic: Ngannou nem olyan technikás, mint Jones de nagyobbat üt

Jon Jones felmenne nehézsúlyba, hogy megküzdjön a hihetetlen kiütéseiről híres Francis Ngannouval, mely összecsapás kétségtelenül 2020 egyik legjobban várt meccse lenne.

A UFC elnöke, Dana White megkérdőjelezte, hogy bármikor is sor kerülne a meccsre, valamint Jones is bejelentette, hogy a UFC nem hajlandó olyan fizetési csekket kiállítani, ami miatt megérné neki az összecsapás, lehetetlen nem eljátszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha mégis összejönne a meccs.

 

A UFC nehézsúlyú bajnoka, Stipe Miocic maga is érintett lenne a meccsben, ugyanis sokan Ngannout tartják a súlycsoport jelenlegi legjobbjának, illetve ő győzte le először Ngannout még 2018-ban. Szívesen meg is nézné az összecsapást, ha a UFC nyélbe tudná azt ütni.

 

„Jó meccs lenne” – mondta Miocic az MMA Fightingnak. „Érdekes párosítás. Szerintem bárki legyen is [Ngannou] ellenfele, az egy kemény meccs lenne neki, mert annyira robbanékony és szupernagyot üt. Ettől lenne kiegyenlített.”

 

„Talán nem olyan technikás, mint Jon Jones, de az ereje megvan.”

 

Miocic a UFC 220 estéjén 25 percig részesülhetett ebből az erőből.

 

Bár a kiütést elkerülte, Miocic pontosan tudja milyen erő van azokban az ütésekben. Még a piszkálódó ütések is vágásokkal és zúzódásokkal töltötték meg Miocic arcát a meccs végére.

 

Miocic első kézből tudja, milyen veszélynek van kitéve Ngannou minden ellenfele, mert akár egyetlen kis hiba is végzetes lehet.

 

„Egyértelműen azt gondolom, hogy [Jones] jó taktikával győzni tud, de mint mondta, bármi megtörténhet” – folytatta Miocic. „Kis kesztyűt viselsz, nehézsúlyban vagy, a srác bombáz téged. Őszintén, bármi megtörténhet.”

 

A UFC kezében van tehát a döntés, hogy felülbírálják-e a döntésüket, mert mindkét résztvevő harcoson látszik, hogy a megfelelő számok tudatában szívesen aláírná a pontozott vonalat.

 

Ami pedig Miocicet illeti, saját visszatérését várja, mely a tervek szerint a Daniel Cormier elleni harmadik felvonás lesz, aztán lehet, hogy a Ngannou elleni visszavágó következik, vagy egy szupermeccs Jonesszal szemben.

 

„Az év vége előtt küzdeni fogok, ez nem kérdés” – zárta Miocic. „100 százalék.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu