Nate Diaz doppingvétség miatt kihagyja a UFC 244-et!
2019. október 25. 12:27

Nate Diaz doppingvétség miatt kihagyja a UFC 244-et!

A UFC csillaga, Nate Diaz csütörtökön közleményt adott ki, miszerint doppingvétség miatt nem léphet a ketrecbe és így nem küzd meg Jorge Masvidallal a UFC 244 estéjén.

Diaz hangsúlyozta, hogy a UFC doppingellenes partnere, az Egyestült Államok Antidopping Ügynöksége (USADA) jelölte meg őt és a harmadik fél elemzője szerint egy szennyezett táplálékkiegészítő miatt lett pozitív a tesztje.

 

„Amíg a UFC, USADA vagy akárki B*SZAKODIK velem, leszögezem, hogy nem fogok harcolni.” – írta a 34 éves Diaz a közleményében, melyet a Twitteren tett közzé. „Ti szteroidoztok, nem én.” Az üzenet egyébként egy képernyőfotó Nate iPhone-jának jegyzetei közül.

 

A UFC 244-re november 2-án, a Madison Sqaure Gardenben kerül majd sor. Eredetileg a Diaz vs. Masvidal összecsapás lett volna a fő mérkőzés, de ez alighanem változni fog.

 

A történteket nem kommentelték azonnal az érintettek, Masvidal felől csak annyit tudtunk meg, hogy nemrég olvasták az üzenetet és mindenképpen válaszolnak is majd rá. A UFC és az USADA sem reagált azonnal a megkeresésre.

 

Diaz nem pontosította, hogy mely vegyület miatt lett pozitív a teszt, ehelyett azt írta, hogy „magas értékeket produkált, amiről azt mondják, hogy lehet szennyezett táplálékkiegészítő miatt.”

 

„Ezt kétlem, ugyanis csak Whole Food-ot vagy természetes eredetű táplálékkiegészítőket fogyasztok.” – írta Diaz.

 

A UFC veteránja jelezte a UFC-nek, hogy ez egy lejárató-kampány része, mellyel irányítani akarják őt.

 

„Nem hagyom, hogy bemocskolják a nevemet és olyan csalónak tartsanak, mint azok a k*csögök, akik elhallgatják ezt a meccs napjáig, hogy megkapják a fizetésüket. Kib*szott csalók”

 

Diaz Masvidal elleni összecsapása lesz az első augusztusi, hároméves kihagyást követő, Anthony Pettis ellen győzelemmel záruló meccse után.

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu