Poirier indokai a McGregor elleni meccs mellett
2019. november 27. 15:10

Poirier indokai a McGregor elleni meccs mellett

Bár Dustin Poirier még mindig lábadozik csípőműtétjét követően, már nekiállt, hogy lendületet adjon karrierje 2020-as folytatásának egy igen kemény meccsel.

A korábbi ideiglenes könnyűsúlyú bajnok a Khabib Nurmagomedov ellen elszenvedett vereség után feküdt a kések alá még szeptemberben, hogy pontot tegyen a 6-8 éve húzódó csípőproblémáinak végére.

 

„Újra kerekké kellett formázniuk a combcsontom tetejét. A csípőmből pedig vissza kellett vágni kicsit. Nőtt egy jó adag extra csontom a sok év folyamatos terhelésétől. A csontnövekedés miatt pedig labrum szakadás keletkezett” – nyilatkozta Poirier hétfőn az MMA Fightingnak.

 

„Megjavították a labrumomat, visszarögzítették a csípőmhöz és simára csiszolták a csontjaimat.”

 

A műtétre öt hete került sor és bár még soká lesz, mire Poirier visszatérhet, már nekiállt készülődni a jeles eseményre, így mindent megtesz, amit csak tud, hogy formában maradjon.

 

„Keményen edzem majd januárban és azt hiszem március vagy április akkor reális lehet” – mondta a visszatérése időpontjáról Poirier. „Az orvosom szerint az egy reális visszatérés. Kemény edzésbe kezdek januárban, de már decemberben jobb formában leszek.”

 

„Növényi alapú táplálkozást folytatok a gyógyulás érdekében. A testem nagyszerűen van. Könnyebb vagyok, mint egy tábor ezen szakaszában általában. Minden jól halad. Pozitív maradok és márciusban vagy áprilisban elverünk valakit. Csak annyit akarok, hogy megfelelő név legyen és hogy legyen értelme.”

 

Amikor a „megfelelő név”-ről beszél, akkor annak az érzésének ad hangot, miszerint a rangsor tetejéről járna neki valaki, ugyanis az ideiglenes bajnoki cím megszerzéséért legyőzte Eddie Alvarezt, Justin Gaethjet és Max Hollowayt.

 

Bár nem sikerült Nurmagomedov trónfosztása, az nem fogja megállítani Poiriert, hogy ismét a könnyűsúly mély vizébe vesse magát visszatérésekor.

 

„Amikor izgalmas nevet ajánlanak nekem, akkor az lesz a megfelelő. Egy Conor, egy Nate Diaz, egy Khabib, egy Tony, ezek a nevek hoznak lázba”

 

„Ilyen harcokat akarok. Küzdelmeket, melyek lázba hoznak. Meccseket, amik érdekesek lesznek.”

 

Poirier korábban már jelezte igényét egy összecsapásra Conor McGregor ellen, aki szintén 2020-ra tervezi visszatérését.

 

Pletykák szerint McGregor Donald Cerrone háza táján ügyködik, hogy januárban összemérjék tudásukat, de még semmi sincs véglegesítve.

 

Poirier akármennyire is csodálja Cerrone karrierjét, szerinte ő jobb ellenfél lenne az ír számára. Cerrone emellett utolsó meccsein kikapott Tony Fergusontól és Justin Gaethjetől is, akiket Poirier TKO-val győzött le még áprilisban.

 

„Tisztelem a Cowboyt és mindent, amit csinált, de azt hiszem, a karrierje vége felé jár” – folytatta Poirier. „Ő a Cowboy, így szintén feltűnhet és feladathatja vagy kiütheti Conort. Nem úgy számolok, hogy teljesen kiesett a srác, de szerintem én kedvezőbb ellenfél lennék számára a visszatérésekor.”

 

„Küzdj egy sráccal, aki KO-val vagy TKO-val vesztett az utolsó két meccsén. Nem vagyok szervező. Szerintem az én és Conor értelmesebb lenne.”

 

Ha McGregor még mindig ellenfelet keres, Poirier több, mint boldogan jelentkezne ha márciusra vagy áprilisra felépül.

 

Az a felállás több célt is szolgálna, mivel Poirier revansot vehetnek az ír 2014-es győzelme után, illetve mindketten Nurmagomedov elleni vereségből térének vissza a győzelmek földjére.

 

A győztest ez ismét nagy lendülettel küldené címmeccsbe, ami pontosan az, amit Poirier szeretne és tudja, hogy McGregor sem vet meg egy ilyen lehetőséget.

 

„Szerintem több értelme lenne ennek, ha tényleg ismét a csúcs a célja” – tette hozzá Poirier. „Én voltam a korábbi ideiglenes bajnok. Conor a korábbi vitathatatlan bajnok. Évekkel ezelőtt küzdöttünk, mindkettőnknek meg volt a saját útja, melyet mindketten szépen jártunk végig. Szerintem ennek így van értelme. Én vagy ok a második, ő a harmadik. Ez így nagyon rendben lenne.”

 

„Azt gondolom, hogy ezt a szurkolók is megnéznék, de erről majd az idő dönt. Mindeképpen akarom azt a meccset.”

forrás: mmafighting.com

Küzdősportban támogatónk a profight.hu